Είστε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα; Ψηφίστε στο Ελ.Βενιζέλος!

Είστε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα; Ψηφίστε στο Ελ.Βενιζέλος!
Rocco Fasano via Getty Images

Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι ταξιδιώτες και οι επιβάτες του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» είναι το εξής: «Είστε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώναq Nαι ή όχι».

Πρόκειται για μία εφαρμογή που εμφανίζεται σε τέσσερις διαδραστικές οθόνες που βρίσκονται στο επίπεδο των αφίξεων και στο επίπεδο των αναχωρήσεων. Εκεί, Έλληνες και ξένοι επιβάτες, αλλά και επισκέπτες του ΔΑΑ, «συναρμολογώντας» με δύο κινήσεις το παζλ που απεικονίζει τη δυτική μετόπη του Παρθενώνα και επαναφέροντας την έκτη Καρυάτιδα στον φυσικό της χώρο, συμμετέχουν στην έρευνα με θέμα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, στην ψηφοφορία συμμετείχαν 129 άτομα, εκ των οποίων υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων ψήφισαν 125 και κατά 4. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα κοινοποιούνται κάθε τρεις μήνες, ενώ θα είναι στη διάθεση του υπουργείου Πολιτισμού και όποιου άλλου φορέα επιθυμεί να τα αξιοποιήσει.

Οι τέσσερις διαδραστικές οθόνες, στις οποίες ψηφίζουν οι ενδιαφερόμενοι, θα παραμείνουν εντός του ΔΑΑ μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της επιστροφής των Μαρμάρων.

Δημοφιλή