Αποκάλυψη Handelsblatt: Θα δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα, αλλά θα ζητηθούν μεταρρυθμίσεις

Αποκάλυψη Handelsblatt: Θα δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα, αλλά θα ζητηθούν μεταρρυθμίσεις
PromesaArtStudio via Getty Images

Μέσω μιας νέας «πιστωτικής γραμμής με ενισχυμένους όρους» οι Ευρωπαίοι θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα σε μεταρρυθμιστική τροχιά. Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt, το οποίο επικαλείται εμπιστευτική έκθεση της Taskforce στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένεται να βοηθήσουν περαιτέρω την Ελλάδα, ωστόσο η συμφωνία η οποία θα γίνει θα προβλέπει και μια σειρά από μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική πλευρά. Στην εν λόγω έκθεση της Taskforce, αναφέρεται πάντως ότι «δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η δομή της συνεργασίας».

Όπως εκτιμούν ωστόσο κυβερνητικοί κύκλοι, η συμφωνία αυτή δεν πρόκειται να είναι τόσο λεπτομερής όσο είναι το τρέχον δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας, το οποίο προβλέπει εκατοντάδες μεμονωμένα μέτρα. Υπό συζήτηση φαίνεται πως βρίσκονται μερικές δεκάδες όροι.

Στόχος αυτή της νέας συμφωνίας, θα είναι να κρατηθεί η Ελλάδα σε «μεταρρυθμιστική τροχιά», όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Handelsblatt. Σε ότι αφορά τα οικονομικά ανταλλάγματα που θα λάβει η Ελλάδα, το έγγραφο της Taskforce τονίζει ότι «παράλληλα με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, θα συνεχίσουν να δίνονται οικονομικά κίνητρα μέσω της μεταφοράς κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα».

Δημοφιλή