Ο Νίκος Ρωμανός κινδυνεύει με ανακοπή καρδιάς, υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Ο Νίκος Ρωμανός κινδυνεύει με ανακοπή καρδιάς, υποστηρίζει ο δικηγόρος του
Eurokinissi

«Με τους παλμούς της καρδιάς του να φθάνουν τους 170, η ανακοπή δυστυχώς είναι αναμενόμενη όπως κάποιοι ψιθυρίζουν, ενώ θα έπρεπε να το φωνάζουν», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του δικηγόρου του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκου Ραγκούση.

«Ο Νίκος Ρωμανός, κρατούμενος και απεργός πείνας από τις 10 Νοεμβρίου, δίνει στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς την τελευταία και πιο οδυνηρή μάχη του απέναντι στην αναλγησία της κρατικής εξουσίας που τόσο πολέμησε ενάντιά της», αναφέρεται σχετικά.

«Το κείμενο αυτό δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα, δεν θα ζητιανέψει εκφράσεις λύπης και συμπαράστασης. Δεν ταιριάζουν άλλωστε στον χαρακτήρα του Ρωμανού» συμπληρώνεται.

Συνεχίζοντας, στο δελτίο τύπου υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για «διαμαρτυρία και κάλεσμα»: «Ο Ρωμανός θα χάσει τη μάχη για τη ζωή όχι γιατί είναι αυτοκαταστροφικός, αλλά επειδή κάποιοι τον εξαναγκάζουν να διεκδικήσει μ΄αυτόν τον τρόπο δύο από τα πολυτιμότερα αγαθά του ανθρώπου: Την ελευθερία και τη Δικαιοσύνη».

Στη συνέχεια του κειμένου εξαπολύεται επίθεση κατά της εισαγγελέως των φυλακών: «Στην πολυήμερη και επικίνδυνη απεργία πείνας αντί για δικαίωση ήρθε η σκληρή εντολή από την εισαγγελέα των φυλακών για αναγκαστική σίτιση, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και στοιχειοθετεί το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου, αφού από την πρώτη στιγμή με θάρρος και παρρησία ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη λήψη τροφής καθ’ οποιονδήποτε τρόπο και ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας έστω και αν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του».

Καταλήγοντας, στο δελτίο Τύπου τονίζεται ότι «προς τιμήν τους οι θεράποντες γιατροί ασκούν τα καθήκοντά τους με ποιότητα και ευαισθησία κάτω από την εποπτεία και το αμέριστο ενδιαφέρον του Διοικητή του Νοσοκομείου για να τον σώσουν και να τον στηρίξουν στη σκληρή αυτή δοκιμασία του».

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης στον Ν. Ρωμανό έξω από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Δημοφιλή