Δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών για παιδική πορνογραφία στο «Σκοτεινό Διαδίκτυο»

Δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών για παιδική πορνογραφία στο «Σκοτεινό Διαδίκτυο»
Guy checking internet with laptop at late night with dark room, view from above. Internet addiction.
Guy checking internet with laptop at late night with dark room, view from above. Internet addiction.
Artur Debat via Getty Images

Δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου και ενός 35χρονου, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, σχηματίστηκε στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας και στο αποκαλούμενο «Darknet»- το αποκαλούμενο «Σκοτεινό Διαδίκτυο», πέρα από τις ευρέως χρησιμοποιούμενες ιστοσελίδες και τους συμβατικούς browsers.

Η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής ξεκίνησε έπειτα από επιχείρηση που διεξήχθη μετά από συνεργασία με την Europol και το FBI, στο ανώνυμο δίκτυο του «The Onion Router» (Tor), όπου εντοπίστηκαν ιστοσελίδες με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Από την ανάλυση των στοιχείων προέκυψε και εμπλοκή ημεδαπών χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι διατηρούσαν λογαριασμό σε μία από τις επίμαχες ιστοσελίδες.

Στο πλαίσιο εξιχνίασης της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με τις Αμερικανικές Αρχές (FBI) και τις αρμόδιες υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, που εδρεύουν στις Η.Π.Α., διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον οποίο είχε πραγματοποιηθεί εγγραφή στην εν λόγω ιστοσελίδα. Ακολούθησε έρευνα με αποτέλεσμα οι δύο ημεδαποί να ταυτοποιηθούν ως διαχειριστές του επίμαχου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε έρευνα στα σπίτια και τους χώρους εργασίας των δύο ανδρών στην Πάτρα, όπου από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες, διακριβώθηκε η διαχείριση του επίμαχου λογαριασμού και ταυτοποιήθηκαν και λοιπά ψηφιακά στοιχεία της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Δημοφιλή