Αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατά της απορριπτικής απόφασης για τον Ρωμανό

Στον Άρειο Πάγο το τελευταίο «νομικό χαρτί» του Ρωμανού

" data-caption="

" data-credit="Eurokinissi">

Στο ύστατο νομικό μέσο καταφεύγουν πλέον οι δικηγόροι του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος επιμένει να συνεχίζει την απεργία πείνας για 25η μέρα.

Πριν από λίγα λεπτά κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά το οποίο την Τετάρτη αποφάνθηκε πως δεν δύναται να γνωμοδοτήσει «κόντρα» στην προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών ώστε να χορηγήσει εκπαιδευτική άδεια στον 21χρονο κρατούμενο για να φοιτήσει στο ΤΕΙ Αθήνας.

Όπως τόνισε στη HuffPost Greece η δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, Λίλα Ραγκούση η κατάθεση της αναίρεσης έγινε με το χαρακτηρισμό του κατ’ επείγοντος καθώς οι διαδικασίες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μπορεί είναι συνήθως χρονοβόρες αλλά «ο Νίκος Ρωμανός δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου». Η ίδια αισιοδοξεί πως η αίτηση αναίρεσης θα συζητηθεί άμεσα και η απόφαση θα είναι θετική, τονίζοντας πω μετά και από αυτή την ενέργεια, πλέον δεν υπάρχει κάποια άλλη νομική οδός.

Με δεδομένο δε ότι ο Νίκος Ρωμανός δεν «κάμπτεται» από τις εξαγγελίες του Υπουργού Δικαιοσύνης περί εξ’ αποστάσεως φοίτηση και συνεχίζει την απεργία πείνας η απόφαση του της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου - αλλά και ανάγκη άμεσης έκδοσης αυτής- είναι καθοριστική.

Δημοφιλή