«Ποιες εκλογές;» απαντά ο Σαμαράς στους υπαινιγμούς Βενιζέλου

«Ποιες εκλογές;» απαντά ο Σαμαράς στους υπαινιγμούς Βενιζέλου
Menelaos Myrillas / SOOC

Κυβερνητικό αλαλούμ έφερε δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, με την οποία άφηνε σαφείς υπαινιγμού για πρόωρες εκλογές, ωθώντας των πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από τη Βασιλεία της Ελβετίας, όπου βρίσκεται ως υπουργός των Εξωτερικών για τη σύνοδο του ΟΑΣΕ, σχολίασε τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν μπορεί να επισημοποιηθεί η έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο λόγος που οι εταίροι μας δεν μας εμπιστεύονται και έχουν επιφυλάξεις να μας αφήσουν χωρίς Μνημόνιο και σκληρή επιτήρηση, έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού», αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. «Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Πάγος στα σενάρια από Σαμαρά

Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωσε άναψε φωτιές. «Ποιες εκλογές;» ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους στη Βουλή. Συγκεκριμένα εξερχόμενος της επιτροπής της ΝΔ όπου μίλησε για τη συνταγματική αναθεώρηση, όταν ερωτήθηκε από κοινοβουλευτικούς συντάκτες αν θα ολοκληρωθεί τελικά η συνταγματική αναθεώρηση ή οι διαδικασίες θα διακοπούν από εκλογές, εκείνος απάντησε λακωνικά πλην ξεκάθαρα: «Ποιες εκλογές; Έχετε εσείς συνδικαλιστικές εκλογές; Γιατί εγώ εκλογές δεν έχω».

Διευκρινίσεις από τη Χαρ.Τρικούπη

Από την πλευρά του κ. Βενιζέλου, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά, τονίζοντας ότι η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από τη Βασιλεία της Ελβετίας συνδέεται και με το χρονοδιάγραμμα της προεδρικής εκλογής, που μπορεί να φέρει εκλογές.

Αυτό σημαίνει -συνέχιζαν από την Χαριλάου Τρικούπη- ότι σε περίπτωση που οι συζητήσεις αυτές με την τρόικα προχωρήσουν ομαλά, τότε και η διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα ξεκινήσει στον χρόνο που έχει ανακοινωθεί. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε πρέπει να επισπευσθεί η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας και σε περίπτωση που δεν βρεθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών, η χώρα θα πάει σε εκλογές.

Δημοφιλή