Μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις στις διαδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο

Μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις στις διαδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο
Eurokinissi

Μαζικές ήταν οι χθεσινές διαδηλώσεις για την επέτειο των έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Επεισόδια και καταστροφές δεν έγιναν στο Σύνταγμα, κυρίως λόγω της παρουσίας των Σύριων προσφύγων, δεν ισχύει όμως το ίδιο με τα Εξάρχεια που έγινε πεδίο μάχης.

Η ένταση στην περιοχή ήταν έκδηλη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ μαζικές ήταν οι προσαγωγές στην Αθήνα. Σοβαρά επεισόδια έγινα και στην Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

296 άτομα στη ΓΑΔΑ

Το κατώφλι της ΓΑΔΑ πέρασαν 296 άτομα. Από αυτά 253 είναι οι προαγωγές και 43 οι συλλήψεις. Από αυτές τις συλλήψεις οι 8 έγιναν στο Μενίδι, ύστερα από σοβαρά επεισόδια που έγιναν έξω από το νυχτερινό Λύκειο της περιοχής. Σε εξέλιξη είναι και ο απολογισμός για τις καταστροφές στα καταστήματα, τα αυτοκίνητα κ.τ.λ.

Σήμερα, Κυριακή, η παρουσία της αστυνομίας είναι επίσης ισχυρή στους δρόμους του κέντρου εν όψει και των συλλαλητηρίων που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Στον εισαγγελέα 17 άτομα στη Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το πρωί οι 17 συλληφθέντες που συμμετείχαν στις χθεσινές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η αστυνομία προχώρησε σε 35 προσαγωγές, εκ των οποίων συνελήφθησαν 17 άτομα, ηλικίας από 18 έως 28 ετών. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τρεις γυναίκες καθώς και ένας αλλοδαπός, που στερείται άδεια παραμονής στη χώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, απρόκλητη σωματική βλάβη, παράβαση του νόμου περί όπλων, αντίσταση και εξύβριση.

Στη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων σημειώθηκαν φθορές σε τέσσερις τζαμαρίες καταστημάτων, σε κάμερες ασφαλείας και τζαμαρία τριών τραπεζικών υποκαταστημάτων, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε δύο πλαστικούς κάδους.

Τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια στην Πάτρα

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου θα οδηγηθούν τρία άτομα, ηλικίας 36, 28 και 21 ετών, τα οποία συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, κατά την διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της εξύβρισης και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Επίσης, η αστυνομία αναζητά έναν 29χρονο, ο οποίος φέρεται ότι συμμετείχε και αυτός στα επεισόδια.

6η Δεκεμβρίου 2014

Δημοφιλή