Η ακροδεξιά Λεπέν υπερασπίζεται τα βασανιστήρια της CIA

Η ακροδεξιά Λεπέν υπερασπίζεται τα βασανιστήρια της CIA
AP

«Προφανώς και ο βασανισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Κάτι τέτοιο έχει γίνει σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας», τόνισε η η ηγέτιδα του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, σχολιάζοντας τις μεθόδους ανάκρισης της CIA μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, στις ΗΠΑ.

Χαρακτηριστικά η Λεπέν δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RMC και το τηλεοπτικό κανάλι BFM, «Δεν καταδικάζω αυτές τις μεθόδους. Μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις – όταν πχ υπάρχει μία ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί σε μία ή δύο ώρες και να σκοτώσει 200 ή 300 πολίτες – κατά τις οποίες μπορεί να είναι χρήσιμο να υπάρχει κάποιος που θα κάνει τον άλλον να μιλήσει με τα διαθέσιμα μέσα», είπε η Λεπέν.

Περίπου μία ώρα αργότερα, ωστόσο, η Λεπέν επανήλθε για να διαψεύσει ότι τάσσεται υπέρ των βασανιστηρίων τιτιβίζοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter. «Κακόβουλη ερμηνεία. Οχι ουτοπία σε θέματα τρομοκρατίας. “Όταν αναφέρθηκα σε όλα τα διαθέσιμα μέσα, εννοούσα τα έννομα μέσα, προφανώς όχι τα βασανιστήρια», έγραψε στον λογαριασμό της.

Δημοφιλή