TAGARI :Tα σύγχρονα Ελληνικά ταγάρια που πουλιούνται σε όλο τον κόσμο

TAGARI :Tα σύγχρονα Ελληνικά ταγάρια που πουλιούνται σε όλο τον κόσμο
tagari

Η Νατάσα Μακρυμίχαλου είναι αποφασισμένη να επαναφέρει το παραδοσιακό ταγάρι στο προσκήνιο, μέσα από τη συλλογή με τσάντες που σχεδιάζει. Η TAGARI BAGS με το ιδιαίτερο στιλ της, παντρεύει την ελληνική παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα του Ταγάρι Project bags;

Η εποχή που ζούμε, μας οδήγησε στην ανάγκη για επιστροφή με κάποιο τρόπο στην παράδοση. Έτσι κάπως το 2012, ξεκίνησε η TAGARI ως προσπάθεια αναβίωσης μιας αυθεντικά ελληνικής τέχνης, αυτής του ταγαριού σε αργαλειό αλλά, σε μοντέρνα μορφή.

Γιατί επέλεξες το ταγάρι ως concept;

Η ανταπόκριση του αγοραστικού κοινού ήταν αρκετά δυνατή, κι έτσι ήταν αναπόφευκτο να εξελιχθεί η ιδέα. Δηλαδή, από μία αρχική συλλογή με αποκλειστικά υφαντά ταγάρια καταλήξαμε σε μία συλλογή 25 τσαντών, περίπου, διαφόρων σχεδίων. Από τσάντες ταχυδρόμου έως βραδινά μικρά τσαντάκια, όλες, όμως, με το υφαντό αναγνωρίσιμο πλέον τμήμα. Μέσα από το ταγάρι παντρέψαμε την παράδοση με τη σημερινή εποχή. Σύγχρονες γυναίκες κρατούν στους ώμους και στα χέρια τους την ιστορία μιάς τέχνης, που στο εσωτερικό τους βρίσκεις smartphones, ipods και ipads. Αυτή είναι η TAGARI.

Ti υλικά χρησιμοποιείς και ποια τεχνογνωσία;

Το υφαντό τμήμα μιάς τσάντας, είναι υφασμένο με βαμβακερά και ακρυλικά νήματα, λόγω φωτεινότητας των χρωμάτων, ή μάλλινα. Στο υπόλοιπο μέρος της τσάντας, ανάλογα με την εποχή, χρησιμοποιούμε δέρμα, καστόρι, calf hair ή ύφασμα.

Πού κατασκευάζονται οι τσάντες;

Αν και αρχικά δυσκολεύτηκα πολύ μέχρι να βρω τους κατάλληλους συνεργάτες, δεν μου πέρασε καν από το νου, να απευθυνθώ στο εξωτερικό για την υλοποίηση της ιδέας. Πιθανώς να έβρισκα περισσότερους συνεργάτες και φθηνότερη κατασκευή, αλλά έτσι το εγχείρημα θα έχανε την ταυτότητά του. Οι TAGARI τσάντες κατασκευάζονται αποκλειστικά στην χώρα μας. Οι υφάντριες που συνεργαζόμαστε, βρίσκονται σε διάφορα απομακρυσμένα ή μη μέρη στην Ελλάδα και οι τεχνίτες που την ολοκληρώνουν έχουν βαθιά γνώση της τέχνης.

Από που αντλείς έμπνευση;

Η έμπνευση αντλείται από οτιδήποτε, αρκεί να είσαι δημιουργικός. Από ένα ταξίδι, ένα βιβλίο, από ήχους ή από μία έντονη στιγμή. Δεν μπορώ να απαντήσω συγκεκριμένα. Θα είναι σαν να προσπαθώ να πιάσω τον αέρα με τα χέρια μου. Ακολουθώ τη μόδα έως ένα βαθμό, αλλά είμαι υπέρμαχος της διαχρονικότητας. Η μόδα είναι περαστική και οι τάσεις αλλάζουν, μία TAGARI τσάντα όμως δεν βγαίνει ποτέ εκτός μόδας και θα είναι σύνροφος του αγοραστή για πολλά χρόνια.

Υπάρχει αγοραστικό κοινό εκτός Ελλάδας;

Για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην προώθηση του προϊόντος, λαμβάνοντας μέρος σε εκθέσεις στο εξωτερικό. Συνεργαζόμαστε με καταστήματα στη Νότιο Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία και προσβλέπουμε σε νέες συνεργασίες. Στην Ελλάδα συνεργαζόμαστε με το κατάστημα Angel’s στη Γλυφάδα, με το concept store Graffito στην Αθήνα και με επιλεγμένα καταστήματα σε νησιά τα οποία αναγράφονται στο site μας. Επίσης συνεργαζόμαστε με το online shop, www.aesthet.com.