Ripped Cotton: Όταν η μόδα συναντάει την οικογενειακή τεχνογνωσία

Ripped Cotton: Όταν η μόδα συναντάει την οικογενειακή τεχνογνωσία
ripped cotton

Μεγαλωμένος στο κατάστημα με τυπώματα που διατηρούσαν οι γονείς του, ο Νίκος Ευθυμιάδης με σπουδές στον σχεδιασμό και την Παραγωγή Ενδυμάτων, κατάφερε να συνδυάσει την αγάπη του για τη μόδα και την οικογενειακή τεχνογνωσία. Και το αποτέλεσμα; Τα μπλουζάκια Ripped Cotton.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του Ripped Cotton;

Η τεχνική του τυπώματος ήταν ούτως η άλλως οικογενειακή υπόθεση, μιας και οι γονείς μου είχαν κατάστημα με τυπώματα. Έτσι, προσάρμοσαμε την οικογενειακή τεχνογνωσία με ένα έξυπνο σχεδιασμό για να δημιουργήσουμε t-shirts που θα έκαναν την διαφορά σε σχέση με αυτά που κυκλοφορούσαν ηδη στο εμπόριο. Αυτή η ανάγκη δημιουργηθηκε από το ίδιο μου τον εαυτό επειδή δεν έβρισκα ποτέ την απόλυτη εφαρμογή στα μπλουζάκια! Με αυτόν τον τρόπο γεννήθηκε η ιδέα της Ripped Cotton. Ηταν θέμα χρόνου η εξέλιξη της δουλειάς μας και τα τελευταια 2 χρόνια το δουλεύουμε εντονότερα και εξελίσσουμε τα σχέδια μας και με περισσοτερες τεχνικές για να πλησιάσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την απόλυτη εφαρμογή!

Από πού αντλείς έμπνευση;

Απο οτιδήποτε μου φαίνεται πιο βολικό. Μου αρέσει η άνεση και εμπνέομαι απο όμορφες εικόνες που προσαρμόζω σε t shirts.

Πώς προέκυψε το όνομα Ripped Cotton;

Το όνομα αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό που είναι τα t-shirts. Δηλαδή βαμβακερά, κομμένα και επιμελώς «φθαρμένα» μπλουζάκια.

Τι υλικά χρησιμοποιείς; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τεχνική ;

Χρησιμοποιώ ποικιλία από βαμβακερά υφάσματα σε διαφορετικές πλέξεις, κάποια από τα οποία είναι ειδικά επεξεργασμένα έτσι ώστε να έχουν βελούδινη υφή για την περίοδο του χειμώνα ακόμα και σε λευκό χρωμα. Εκτός απο το κλασσικό τύπωμα η συλλογή, ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι εμπλουτισμένη και με πολύχρωμα t-shirts, ζωγραφισμένα στο χέρι με τη μορφή tie dye, κάτι που τα καθιστά μοναδικά. Βάφονται επίσης με μη τοξικά χρώματα, για άμεση επαφή με το δέρμα.

Τι πιστεύεις ότι λείπει από την ελληνική μόδα;

Πραγματικά, κοιτάζωντας την ελληνική άγορα αυτή τη στιγμή πιστεύω οτι έχουμε πολλά και ταλαντούχα μυαλά σε όλους τους τομέις, όπως και σε αυτόν της μόδας. Βλέπω πολλές και φρέσκιες ιδέες να γίνονται καθημερινά πραγματικότητα, οπότε μπορώ να πώ οτι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Είμαι αισιόδοξος!

Θα τα βρείτε:

Λεωφόρος Πεντέλης 11-13