Νονοί της νύχτας: «Ή πληρώνεις ή σου ισοπεδώνουμε το μαγαζί». Το άγνωστο συμβόλαιο θανάτου και ο διαιτητής Βασσάρας

Νονοί της νύχτας: «Ή πληρώνεις ή σου ισοπεδώνουμε το μαγαζί». Το άγνωστο συμβόλαιο θανάτου και ο διαιτητής Βασσάρας
eurokinissi

«Ή πληρώνεις ή σου ισοπεδώνουμε το μαγαζί». Αυτή ήταν η μόνιμη ατάκα των σκληρών μπράβων της νύχτας που συνέλαβε η Αστυνομία σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε τέσσερις περιοχές στην Αττική.

Οι εντολές προέρχονταν από «εγκέφαλο» μέσα από τις φυλακές. Πρόκειται για «βαρόνο» της νύχτας που έχει καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα και «λύνει και δένει» μέσα από το κελί του. Όπως αναφέρουν στη HuffPost Greece αξιόπιστες πηγές, έχει στην κατοχή του κινητά τηλέφωνα και συντονίζει τις… επιχειρήσεις του. Στη νύχτα είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «καράφλας» και φέρεται να ελέγχει τουλάχιστον 30 καταστήματα στο Γκάζι, στο Μικρολίμανο και σε περιοχές της δυτικής Αττικής.

Οι μπράβοι που έχει υπό τον έλεγχό του, σύμφωνα με την Αστυνομία, ξεπερνούν τους 20, εκ των οποίων 7 συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών χθες και άλλοι 9 προσήχθησαν. Στην πλειονότητά τους είναι αλβανικής καταγωγής, ενώ υπάρχουν και δύο Έλληνες με νευραλγικό ρόλο. Η «ταρίφα» που έπαιρναν από τα μαγαζιά για να πουλάνε προστασία κυμαίνεται από 200-1.000 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καταγραφεί εμπρησμοί αυτοκινήτων και καταστημάτων, όπως και άγριοι ξυλοδαρμοί επιχειρηματιών που δεν ενέδωσαν στις πιέσεις.

«Η συμμορία που εξαρθρώνεται είναι από τις πιο σκληρές στην Αθήνα. Εύσωμοι άνδρες που δεν διστάζουν να χτυπήσουν άσχημα όποιον δεν ενδίδει. Έχουν ανατινάξει με εκρηκτικά αυτοκίνητα, έχουν στείλει στο νοσοκομείο… άτακτους πελάτες τους. Υπάρχουν μέλη που ακόμα τα αναζητάμε», λέει αξιόπιστη πηγή.

Συμβόλαιο θανάτου ύψους 50.000 ευρώ και ο Βασσάρας

Ο 40χρονος έγκλειστος «εγκέφαλος» του κυκλώματος είχε μπει στο παρελθόν στο στόχαστρο αντίπαλης συμμορίας που φέρεται να ήταν διατεθειμένη να δώσει 50.000 ευρώ σε γνωστό στις Αρχές πληρωμένο δολοφόνο για να στήσει ενέδρα θανάτου στον «Καράφλα».

Ο 40χρονος γλίτωσε τη δολοφονία αλλά όχι τη σύλληψή του από τις Αρχές. Οι μπράβοι που συνελήφθησαν και προσήχθησαν χθες είχουν και αυτοί στο παρελθόν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη. Πρόκειται για άτομα που είχαν εμπλοκή το 2011 στην υπόθεση των 217 νονών της νύχτας που λυμαίνονταν νυχτερινά μαγαζιά σε όλο την Αττική. Τότε ως «εγκέφαλοι» φωτογραφίζονταν από την ΕΛ.ΑΣ. τα «μεγαλύτερα» ονόματα νονών της χώρας που σήμερα βρίσκονται στη φυλακή.

Κάποιοι από τους μπράβους που ανακρίνονταν χθες από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας είχαν υπάρξει βασικοί ύποπτοι για τον άγριο ξυλοδαρμό του διεθνή διαιτητή Κύρου Βασσάρα στις 30 Οκτωβρίου 2010 στα Καμίνια. Οι έρευνες, ωστόσο, δεν είχαν καταλήξει πουθενά.

Δημοφιλή