Οι «γρίφοι» της Αντιτρομοκρατικής. Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται νέο τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στον Δεκέμβριο

Οι «γρίφοι» της Αντιτρομοκρατικής. Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται νέο τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στον Δεκέμβριο
eurokinissi

Ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στον Δεκέμβριο εν μέσω της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή φοβάται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ύστερα από τα νέα δεδομένα που έχει στα χέρια της μετά τις δύο πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε τράπεζα στο Χαλάνδρι και στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Αρμόδιοι αξιωματικοί «βλέπουν» ότι έχουν βγει μπροστά άτομα από τη νέα γενιά τρομοκρατών, ηλικίας από 25 έως 33, τα οποία έχουν «στρατολογηθεί» από παλιότερα μέλη ένοπλων ομάδων που παραμένουν ασύλληπτα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή συμμετέχουν σε εν ενεργεία τρομοκρατικές οργανώσεις πέντε «άφθαρτοι» τρομοκράτες. Πέντε άτομα, δηλαδή, που ξεκίνησαν την ένοπλη δράση μετά το Δεκέμβρη του 2008 και δεν υπάρχουν στις λίστες της Αντιτρομοκρατικής με τους υπόπτους.

«Μπορεί τα πέντε αυτά άτομα να τα έχουμε προσαγάγει πολλές φορές σε πορείες αλλά αυτό δεν λέει τίποτα, καθώς στις διαδηλώσεις έχουν προσαχθεί χιλιάδες άτομα. Πρόκειται για αχαρτογράφητα νερά και γρίφους δύσκολους», επισημαίνει στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Αρκετές φορές έγκλειστοι για τρομοκρατία, όπως ο αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα Νίκος Μαζιώτης, έχουν απευθύνει καλέσματα για ένοπλο αγώνα, καθώς οι «παλιοί» της εγχώριας ένοπλης δράσης έχουν διαπιστώσει «λειψανδρία» λόγω των πολλών συλλήψεων που έχουν γίνει τα τελευταία έτη.

Άτομο της «νέας γενιάς» εκτιμάται ότι άφησε τη βόμβα στις 10 Δεκεμβρίου 2014 έξω από υποκατάστημα της Eurobank στο Χαλάνδρι, ενώ «άφθαρτοι» τρομοκράτες μπορεί να συμμετείχαν στο επιχειρησιακό σκέλος της επίθεσης με 56 σφαίρες στην πρεσβεία στο Ισραήλ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα άτομα που άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ κατά του κτιρίου της λεωφόρου Κηφισίας ήταν «νέοι», καθώς οι βολές δείχνουν επαγγελματικό χειρισμό των όπλων.

Μέσα στον Δεκέμβριο

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που φέρεται να χτύπησε την ισραηλινή πρεσβεία -λόγω της ταυτοποίησης των όπλων της- έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να επιτεθεί δύο φορές μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Αυτό φοβούνται στην ΕΛ.ΑΣ. ότι μπορεί να επαναλάβει τώρα η «ΟΛΑ» με τους φόβους να εντείνονται όσο δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το «γάζωμα» της πρεσβείας του Ισραήλ.

Η «ΟΛΑ» είχε «γαζώσει» στις 30 Δεκεμβρίου 2013 στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι την οικία του Γερμανού πρέσβη και μόλις 13 ημέρες μετά εκτόξευσε ρουκέτα στις εγκαταστάσεις της Mercentez Benz στη Βαρυμπόμπη. Ακολούθησε κοινή ανάληψη ευθύνης σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δεδομένο θεωρείται ότι η συγκεκριμένη οργάνωση διαθέτει στο οπλοστάσιό της αντιαρματικό RPG-8, το οποίο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει προβληματικό εκτοξευτήρα. Αυτός είναι ενδεχομένως και ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν έχει χρησιμοποιηθεί στα πρόσφατα χτυπήματα.

Δημοφιλή