Οργή Ρωσίας για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Κριμαία

Οργή Ρωσίας για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Κριμαία
YURI LASHOV/AFP/Getty Images
YURI LASHOV/AFP/Getty Images
YURI LASHOV via Getty Images

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι νέες κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι οποίες απαγορεύουν τις επενδύσεις στην Κριμαία είναι «απολύτως απαράδεκτες» και ισοδυναμούν με διάκριση κατά της Χερσονήσου στη Μαύρη Θάλασσα, την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία τον περασμένο Μάρτιο.

«Οι Βρυξέλλες θα όφειλαν να συνειδητοποιήσουν ότι η Κριμαία και η Σεβαστούπολη είναι αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας», ανέφερε το ΥΠΕΞ της Ρωσίας σε μια ανακοίνωσή του. «Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη κάθε διάκριση σε βάρος των κατοίκων της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης που βασίζεται σε πολιτικούς λόγους».

Η στάση της ΕΕ έναντι της Ρωσίας είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρός του Ντόναλντ Τουσκ έχει χαρακτηρίσει ζωτικής σημασίας για τη σταθερότητα των χωρών στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το να ξεκινήσει μια συζήτηση για τη σχέση με τη Μόσχα, την ώρα που πολλοί αναλυτές προειδοποιούν για τον κίνδυνο νέου Ψυχρού Πολέμου.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή