Πορτρέτα αιωνόβιων δέντρων

Πορτρέτα αιωνόβιων δέντρων

Η Beth Moon στo βιβλίο της Ancient Trees: Portraits of Time υποκλίνεται στην ομορφιά και στο κύρος ιστορικών δέντρων

Η Moon χρησιμοποιεί τρία κριτήρια για την επιλογή των φωτογραφιών της: Tην ηλικία, το μέγεθος και την ιστορία των δένδρων.

Για να τα εντοπίσει χρησιμοποίησε τα βιβλία της ιστορίας, άρθρα εφημερίδων και ταξίδεψε σε ιδιωτικά κτήματα και προστατευόμενες εκτάσεις.

"Πολλά από τα δέντρα τα οποία φωτογράφισα, επιβίωσαν στον χρόνο γιατί βρίσκονται μακριά από τον πολιτισμό. Σε βουνοπλαγιές, ιδιωτικές εκτάσεις, ή προστατευόμενες περιοχές. Κάποια είδη υπάρχουν μόνο σε ελάχιστες απομονωμένες περιοχές στον κόσμο. Για παράδειγμα, υπάρχουν έξι είδη από αριστουργηματικά μπαομπάμπ, που βρίσκονται μόνο στην Μαδαγασκάρη. Δυστυχώς το μπαομπάμπ, ειναι ένα από τα τρία πιο επικύνδινα για εξαφάνιση είδη στο νησί" και πρόσθεσε "Πιστεύω ότι αυτά τα δέντρα -σύμβολα παλιότερων και μεγαλύτερων ζωντανών στιγμών στην ιστορία, θα κάνουν αίσθηση σε μια εποχή όπου η προσοχή μας έχει στραφεί στο πως θα βρούμε τρόπους να σεβόμαστε περισσότερο το περιβάλλον. Είναι ένας τρόπος να γιορτάσουμε την δύναμη και το θαύμα της φύσης, γιορτάζοντας αυτό το θαύμα, το πως επιβίωσαν τα δέντρα μέσα στους αιώνες. Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο τρόπο στο να τιμήσω τις ζωές των πιο ιστορικών δέντρων του κόσμου, που πολλά από αυτά κινδυνεύουν, από το να εκθέσω τα πορτραίτα τους".

Δείτε πιο κάτω μια προεπισκόπηση αιωνόβιων δένδρων

Ancient Trees

Όλες οι φωτογραφίες είναι ευγενική προσφορά της Beth Moon

"Αυτό το άρθρο βασίστηκε στο κείμενο (Monumental Portraits Of Ancient Trees Reveal Some Of Earth's Oldest Living Wonders) που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post USA"

Δημοφιλή