Αντιδράσεις από ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΧΑ για την υπόθεση Χαϊκάλη

Αντιδράσεις από ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΧΑ για την υπόθεση Χαϊκάλη
Eurokinissi

Μπαράζ αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο έχουν προκαλέσει οι σημερινοί ισχυρισμοί του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού του σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρεται ότι «οι σκιές που πλανώνται πάνω από την δημόσια ζωή και απειλούν με ασφυξία το πολιτικό σύστημα επιδεινώνουν το ήδη επιβαρυμένο κλίμα και εντείνουν την κρίση εμπιστοσύνης. Η Δικαιοσύνη οφείλει να ρίξει άμεσα φως σε όσα καταγγέλλονται και να διερευνήσει τη βασιμότητά τους. Η πολιτική ζωή δεν μπορεί να βυθιστεί άλλο στο τέλμα της αναξιοπιστίας».

Σε σχόλιό του το ΚΚΕ τονίζει ότι πρέπει να διερευνηθεί άμεσα η καταγγελία.

«Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι η διαδικασία για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών, εντελώς αποκρουστικό και ξένο απ' το λαό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει» αναφέρει το σχόλιο του ΚΚΕ, καταλήγοντας πως «η σήψη του συστήματος είναι αγιάτρευτη και αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι ο λαός πρέπει να βγει ο ίδιος στο προσκήνιο, διεκδικώντας ριζικές αλλαγές και δυναμώνοντας το ΚΚΕ» σημειώνεται.

Στο θέμα των ισχυρισμών του Παύλου Χαϊκάλη αναφέρεται και ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, στην οποία εξαπολύεται επίθεση κατά του εισαγγελέα Ντογιάκου: «απόλυτη επιβεβαίωση των καταγγελιών της Χρυσής Αυγής για το ρόλο του επίορκου εισαγγελέα Ντογιάκου συνιστούν οι σημερινές καταγγελίες βουλευτών, περί απόπειρας δωροδοκίας για την οποία έλαβε γνώση και για την οποία δεν έπραξε τίποτε!Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή μάλιστα, έγινε γνωστό πως βουλευτές προχώρησαν στην κατάθεση στοιχείων στον Ισίδωρο Ντογιάκο από τις 6 Δεκεμβρίου, δίχως ο τελευταίος να κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες τουλάχιστον μέχρι σήμερα που οι συγκεκριμένες καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας».

Δημοφιλή