Παράσταση πολιτικής αγωγής και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ζήτησε ο Παύλος Χαϊκάλης

Παράσταση πολιτικής αγωγής και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ζήτησε ο Παύλος Χαϊκάλης
eurokinissi

Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλης.

Ο κ. Χαϊκάλης συνοδευόταν από τη δικηγόρο και σύζυγο του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ κ. Έλενα Τζούλη, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε ότι ο βουλευτής δήλωσε ενώπιον του εισαγγελέα, παράσταση πολιτικής αγωγής, για την ηθική βλάβη που υπέστη από την υπόθεση, καθώς και ότι ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που επικοινωνούσε με τον βουλευτή το επίμαχο διάστημα.

Τον ισχυρισμό ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος κατέγραφε τις συναντήσεις του με τον Παύλο Χαϊκάλη με σκοπό να τον εκβιάσει εάν δεν ψήφιζε για πρόεδρο της Δημοκρατίας, προέβαλε ενώπιον του εισαγγελέα η πλευρά του βουλευτή, που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της συνηγόρου του κου Χαϊκάλη, Έλενας Τζούλη, η ίδια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ο καταγγέλλων βουλευτής στις 6 Δεκεμβρίου συμφώνησαν μετά από προτροπή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών κ. Ντογιάκου – όπου είχαν σπεύσει να καταγγείλουν την απόπειρα δωροδοκίας – να μην αναφερθεί το όνομα του δράστη. Όπως δήλωσε η κα Τζούλη, ο κος Ντογιάκος, τους παρότρυνε για λόγους προστασίας του απορρήτου της υπόθεσης να αποκαλύψουν την ταυτότητα του δράστη την ημέρα που θα παρέδιδε τα χρήματα στον κο Χαϊκάλη. Σύμφωνα με την συνήγορο από τις 12 Δεκεμβρίου ο κος Ντογιάκος γνώριζε το όνομα του δράστη, καθώς ο κος Χαϊκάλης τον κατονόμασε στην ΓΑΔΑ προκειμένου να συλληφθεί επ΄αυτοφώρω.

Η συνήγορος υποστήριξε ότι στις 15 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε τον κο Ντογιάκο στο γραφείο του προκειμένου να έχει ενημέρωση για την πορεία την υπόθεσης και εκείνος της απάντησε «αναμένουμε». Τόσο η κα Τζούλη όσο και ο βουλευτής αναρωτήθηκαν στις δηλώσεις τους γιατί ο κος Αποστολόπουλος εφόσον κατέγραφε όπως ισχυρίζεται, για να καταδείξει «τον αργυρώνητο βουλευτή» δεν είχε σπεύσει να δώσει το υλικό στις αρχές και στον κ. Καμμένο.

Μάλιστα, όπως δήλωσαν, ζήτησαν την κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου στον εισαγγελέα προκειμένου να του υποβάλουν μήνυση.

Δήλωσαν επίσης ότι αναμένουν την μήνυση του πρωθυπουργού, εκφράζοντας την απορία γιατί ο κος Σαμαράς επιλέγει να μηνύσει «τον μηνυτή και όχι τον μηνυόμενο». Ανέφεραν επίσης ότι αν κρίνουν θα «απαντήσουν» στην μήνυση του πρωθυπουργού με μήνυση που θα του υποβάλλουν για ψευδή καταμήνυση.

Τέλος οπως ανέφερε η κ. Τζούλη «ακόμα δεν έχει γίνει απομαγνητοφώνηση του υλικού από την ΕΛΑΣ. Τώρα γίνεται από ότι μαθαίνουμε. Διενεργείται μια προανάκριση χωρίς να έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας απομαγνητοφωνημένα κείμενα. Δεν μπορεί να κλείσει η έρευνα χωρίς να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών. Θα ήταν πραξικόπημα».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή