Τρίτος νεκρός από πυρά αστυνομικού στο Φέργκιουσον: Ο άνδρας που υποστηρίζει ότι ήταν μαζί του μιλά στην HuffPost

Τρίτος νεκρός από πυρά αστυνομικού στο Φέργκιουσον: Ο άνδρας που υποστηρίζει ότι ήταν μαζί του μιλά στην HuffPost

Η οργή κυριεύει και πάλι το Φέργκιουσον.

Το βράδυ της Τρίτης, προπαραμονή Χριστουγέννων, ένας αστυνομικός πυροβόλισε και σκότωσε έναν 18χρονο Αμερικάνο σε ένα βενζινάδικο του Μπέρκλεϊ, 2 μόλις χιλιόμετρα από το Φέργκιουσον.

Οι μαρτυρίες είναι μέχρι στιγμής αντικρουόμενες.

Σπαρακτικές είναι οι εικόνες από το live feed από το βενζινάδικο, όπου η μητέρα του θύματος φωνάζει «αυτό είναι το μωρό μου»

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση, κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στο βενζινάδικο. Οι συγκρούσεις με την αστυνομία ξεκίνησαν αργά το βράδυ.

Τι υποστηρίζει η Αστυνομία

Σύμφωνα με τον Μπράιαν Σέλμαν, τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας της κομητείας, ο αστυνομικός βρέθηκε σε αυτοάμυνα.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου. Ο αστυνομικός εκτελούσε περιπολία ρουτίνας σε ένα βενζινάδικο στο Μπέρκλεϊ, όταν είδε 2 άνδρες. Όταν τους πλησίασε, ένας από αυτούς έβγαλε όπλο. Ο αστυνομικός τον πυροβόλησε αρκετές φορές, τραυματίζοντας τον μοιραία, ο δεύτερος άνδρας όμως κατάφερε να διαφύγει. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της το όπλο του νεαρού.

Τι λέει στο twitter o άνδρας που υποστηρίζει πως ήταν μαζί με τον 18χρονο

Εντελώς διαφορετική είναι η διήγηση ενός άνδρα, που όπως έγραψε στο twitter, με το ψευδώνυμο Jesus Christo, ήταν μαζί με τον 18χρονο όταν τον πυροβόλησε ο αστυνομικός. Υποστηρίζει μάλιστα ότι ο νεκρός ήταν ο καλύτερος του φίλος.

Η Huffington Post της Αμερικής, επικοινώνησε με τον "Jesus Christo", μέσω μηνυμάτων στο twitter. Υποστηρίζει ότι ήταν μαζί με τον 18χρονο, όταν ένας αστυνομικός τους σταμάτησε και τους είπε ότι ταιριάζουν στην περιγραφή δύο υπόπτων μιας πρόσφατης διάρρηξης.

Ο αστυνομικός προσπάθησε να κάνει σωματική έρευνα στον Μαρτίν, ο οποίος αρνήθηκε, λέει ο Christo.

Jesus Christo: Ο αστυνομικός τότε σημάδεψε με το όπλο του τον Αντόνιο Μαρτίν και μας είπε να πέσουμε στο έδαφος. Εγώ υπάκουσα, ο Αντόνιο όμως αρνήθηκε. Τότε ο αστυνομικός άρχισε να κάνει βήματα προς τα πίσω. Είπε ξανά στον Αντόνιο να πέσει στο έδαφος και όταν ο Αντόνιο αρνήκε για δεύτερη φορά, άρχισε να πυροβολεί. Πήγα να σηκωθώ για να τον βοηθήσω, αλλά ο αστυνομικός άρχισε να ουρλιάζει, φωνάζοντας να μείνω κάτω, σκοπεύοντας με με το όπλο του.

Το βενζινάδικο όπου έγινε το περιστατικό, έχει κάμερες, οπότε είναι πιθανό τα γεγονότα να έχουν καταγραφεί.

Το Μπέρκλεϊ βρίσκεται σε απόσταση μερικών μόλις λεπτών από το προάστιο Φέργκιουσον όπου ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον σκότωσε τον Αύγουστο τον μαύρο Μάικλ Μπράουν, γεγονός που προκάλεσε σειρά από διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας.

Περίπου 200 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία χθες Τρίτη στη Νέα Υόρκη παραβλέποντας τις εκκλήσεις του δημάρχου της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο για αναστολή των διαδηλώσεων μετά τον φόνο δύο αστυνομικών σε αντίποινα για τις δολοφονίες μαύρων από λευκούς αστυνομικούς.

Το κείμενο βασίζεται σε ρεπορτάζ του Sebastian Murdoch για την Huffington Post της Αμερικής

Δημοφιλή