Oι ευχές του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για τα Χριστούγεννα στη HuffPost Greece

Oι ευχές του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για τα Χριστούγεννα στη HuffPost Greece

Μακαριότατε είναι μεγάλη Ευλογία να είμαστε μαζί σας αυτή την Άγια Ημέρα των Χριστουγέννων. Ποιο είναι το μήνυμα σας στους Έλληνες και τις Ελληνίδες και τους αναγνώστες της HuffPost Greece;

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο γραφείο μου σήμερα και ιδιαίτερα με αφορμή την επίσκεψη σας την σημερινή ημέρα. Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και ο Χρόνος που θα έρθει να είναι ευλογημένος για εσάς και όσους μας ακούνε και μας διαβάζουν και μας βλέπουν! Ο Χριστός ήρθε στην γη και γίνεται άνθρωπος, ανθρωπίζεται, για να μπορεί ο άνθρωπος να ανεβαίνει στον ουρανό. Για αυτό είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος. Αυτό είναι κάτι που το ξεχνάμε πολλές φορές και μας παρασέρνουν εξωτερικά πράγματα, όχι ότι και αυτά δεν χρειάζονται, απαραίτητα είναι και αυτά στη ζωή μας. Η εορταστική ατμόσφαιρα, η ξεκούραση, η χαλάρωση είναι στοιχεία της ζωής μας. Αν όμως μείνουμε μόνο σε αυτά χάνεται το πνεύμα των Χριστουγέννων. Αν μείνουμε μόνο σε αυτά δεν έχουμε Χριστούγεννα με Χριστό, δεν έχουμε γέννηση του Χριστού μας, ούτε αναγέννηση δική μας. Η Ευχή μου λοιπόν είναι προς όλους από τα βάθη της καρδιάς μου να νιώσουμε αυτά τα Χριστούγεννα μέσα μας την γέννηση του Χριστού μας, να αναγεννηθούμε και εμείς μέσα στην φάτνη, ώστε να βλέπουμε ο ένας τον άλλο άνθρωπο κατά πρόσωπον γιατί ο δρόμος για τον ουρανό και για να πάμε στον Θεό περνάει μέσα από τους ανθρώπους. Αυτό είναι κάτι που μας λείπει σήμερα, όχι μόνο στην πατρίδα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο. Λείπει αυτή η αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας, την οποία όλοι μας την χρειαζόμαστε. Επομένως να υποδεχτούμε τον Χριστό στην καρδιά μας, να τον αγαπήσουμε για να μπορέσουμε να αγαπήσουμε και τους άλλους ανθρώπους. Αυτή είναι η μεγάλη ανάγκη. Και αυτό είναι το μήνυμα αυτής της ημέρας.

Σας ευχαριστώ θερμά Μακαριότατε. Έχετε να πείτε κάτι στους νέους ειδικά;

Στους νέους θα έλεγα να μην φοβούνται τις δυσκολίες που υπάρχουν. Ούτε να αποθαρρύνονται. Αντίθετα να δυναμώνουν τον ενθουσιασμό τους. Να προσέξουν τα σφάλματα των μεγαλύτερων και να τα αποφύγουν οι ίδιοι και να μιμηθούν μόνο τα καλά που έχουμε κάνει, αν κάτι έχουμε κάνει καλό. Αυτό να το επαυξήσουν.

Μακαριότατε, το τελευταίο που σας ζητώ τέτοια ημέρα είναι την ευχή σας για το HuffPost και το καινούργιο του ξεκίνημα.

Να είστε πάντα καλά και πάντοτε όλοι μας και Εγώ πρώτος και δεν εξαιρούμαι, να μην σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας αλλά σε αυτήν ειδικά την εποχή της Κρίσης να σκεφτόμαστε και τους άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Σας Ευχαριστώ Θερμά!

Δημοφιλή