Το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και η φύλαξη των VIP: Γιατί δεν βγαίνει περιπολικό

Το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και η φύλαξη των VIP: Γιατί δεν βγαίνει περιπολικό
sooc

Χωρίς περιπολικό βρίσκεται κατά τη διάρκεια της ημέρας η περιοχή γύρω από τον ιστορικό χώρο της Ακρόπολης αλλά και ένα τουριστικό κομμάτι του κέντρου της Αθήνας.

Και αυτό γιατί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μπορεί να επανιδρύθηκε το περασμένο καλοκαίρι -ύστερα από αρκετούς μήνες διακοπής λειτουργίας του- αλλά το αστυνομικό προσωπικό που το επανδρώνει φαίνεται να μην επαρκεί.

Ο βασικότερος λόγος είναι ότι οι περισσότεροι αστυνομικοί του είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη στόχων –κτιρίων και προσώπων- και όχι με την αστυνόμευση της περιοχής και των πολιτών.

Όταν έκλεισε το Α.Τ. Ακροπόλεως τον περασμένο Ιανουάριο επί υπουργίας Νίκου Δένδια είχε 160 αστυνομικούς. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, αποφάσισε την επαναλειτουργία του προκειμένου να τονωθεί η ασφάλεια σε τουριστικά σημεία της Αθήνας που αποτελούν τη «βιτρίνα» της πόλης.

Έτσι, το Α.Τ. άνοιξε ξανά με 120 αστυνομικούς. Σύμφωνα, ωστόσο, με το ρεπορτάζ, από αυτούς περίπου 100 φυλάνε κτίρια και πρόσωπα. Ειδικότερα, φυλάσσεται πολιτικό γραφείο πρώην υφυπουργού, πολιτικό γραφείο εν ενεργεία υπουργού, παράρτημα του υπουργείου Εξωτερικών και αρκετοί άλλοι στόχοι.

«Από Τμήμα Τάξης έχει μετατραπεί σε τμήμα προστασίας προσώπων και κτιρίων. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει αστυνόμευση υπέρ του πολίτη και το αστυνομικό προσωπικό να μη μπορεί να πάρει τα ρεπό που δικαιούται. Μετά τις γιορτές είμαστε διατεθειμένοι να ενημερώσουμε για το θέμα τον Εισαγγελέα», λέει στη Huff Post Greece ο Βασίλης Ντούμας, πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής.

Προσθέτει δε ότι «δεν υπάρχουν άνδρες για να βγει κατά τη διάρκεια της ημέρας περιπολικό στην περιοχή της Ακρόπολης».

Τι απαντά το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Για αύξηση της αστυνόμευσης τους τελευταίους μήνες στην περιοχή της Ακρόπολης κάνει λόγο το αρχηγείο της ΕΛΑΣ., ύστερα από την επαναλειτουργία του τοπικού Α.Τ. Αρμόδια στελέχη απαντούν ότι οι 120 άνδρες που το επανδρώνουν δεν φυλάνε μόνο στόχους αλλά κάνουν και περιπολίες, οι οποίες ιδιαίτερα το βράδυ έχουν συμβάλλει στην αύξηση του αισθήματος της ασφάλειας στην Ακρόπολη.

Ενδεικτικό είναι ότι για τη φύλαξη της περιοχής συνδράμει κατά τη διάρκεια της ημέρας περιπολικό από το γειτονικό ΑΤ στο Κουκάκι.

Δημοφιλή