Ασφυκτικές συνθήκες σε βραδινά τρένα λόγω των εισιτηρίων για όρθιους

Ασφυκτικές συνθήκες σε βραδινά τρένα λόγω των εισιτηρίων για όρθιους
Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου
Eurokinissi

Για ασφυκτικές συνθήκες ταξιδιού σε βραδινό τρένο το οποίο ταξίδευε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη κάνει λόγο χρήστης του Facebook, αναρτώντας σχετική φωτογραφία και κάνοντας λόγο για απρεπή συμπεριφορά από πλευράς ελεγκτή.

Όπως ανέφεραν πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη HuffPost Greece, το φαινόμενο είναι γνωστό, αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό. Ειδικότερα, οφείλεται στην προσέλευση μεγάλου αριθμού (μεταξύ 50 και 70) προσφύγων από τη Συρία σε κάποια βραδινά τρένα, δύο με τρεις ώρες πριν την αναχώρηση, οι οποίοι αγοράζουν μαζικά εισιτήρια για ορθίους, καθώς είναι φθηνά. Σημειώνεται ότι, βάσει κανονισμού, υπάρχει η δυνατότητα για 100 εισιτήρια ορθίων σε κάθε τρένο.

Όπως υπογραμμίστηκε σχετικά, οι πρόσφυγες αυτοί διαθέτουν χαρτιά για τρεις μήνες, στο πλαίσιο ειδικής συμφωνίας, οπότε δεν υπάρχει λόγος ή τρόπος να εμποδιστούν από το να ταξιδέψουν. Οι άνθρωποι αυτοί τείνουν να μαζεύονται όλοι μαζί στα πίσω βαγόνια κυρίως και να παραμένουν στους διαδρόμους. Ο προορισμός τους είναι συνήθως τα Σκόπια. «Εμείς δεν μπορούμε να πούμε όχι σε κανέναν επιβάτη, είτε είναι από τη Συρία είτε από οπουδήποτε. Το ξέρουμε το πρόβλημα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε όχι σε κάποιον» αναφέρθηκε σχετικά.

Όσον αφορά στα περί απρεπούς συμπεριφοράς του ελεγκτή, επισημάνθηκε ότι για να διερευνηθεί το περιστατικό θα πρέπει να γίνει έγγραφη καταγγελία.

Δημοφιλή