Πέθανε ο Σεραφείμ Φυντανίδης

Πέθανε ο Σεραφείμ Φυντανίδης
Eurokinissi

Έφυγε από τη ζωή, ανήμερα των Χριστουγέννων, σε ηλικία 77 ετών, ο Σεραφείμ Φυντανίδης, ο τελευταίος της γενιάς των διευθυντών που έγραψαν ιστορία στην έντυπη δημοσιογραφία.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης υπήρξε ο ιστορικός διευθυντής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» επί περίπου 30 χρόνια. Με τον Φυντανίδη στο τιμόνι της, η εφημερίδα έγραψε λαμπρή ιστορία στον έντυπο Τύπο.

Όπως έγινε γνωστό, απεβίωσε το βράδυ των Χριστουγέννων, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης είχε γεννηθεί στο Περιστέρι το 1937. Άρχισε την ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία στα 19 του, ενώ ήταν φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ, δουλεύοντας στο Έθνος. Εργάστηκε επίσης στην «Απογευματινή» και στην «Ακρόπολη». Τον Απρίλιο του 1976 έγινε διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας» και το 1987 της Κυριακάτικης «Ε» έως το 2007.

Το φθινόπωρο εκδόθηκε το τελευταίο του βιβλίο «31 αξέχαστα χρόνια στο ξύλινο τιμόνι της Ελευθεροτυπίας και της Κυριακάτικης “Ε”». Eπίσης, είναι συγγραφέας του «Απόδραση σε τέσσερις ηπείρους«, ενώ συμμετείχε και στα συλλογικά έργα «Ημερολόγιο: Παιδιά του κόσμου» και «Τζένη Καρέζη».

Υπήρξε συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπής και ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Δημοφιλή