Σε ρυθμό εκλογών το πολιτικό σκηνικό

Σε ρυθμό εκλογών το πολιτικό σκηνικό
Sooc

Σε προεκλογικούς ρυθμούς φαίνεται να κινείται το πολιτικό παρασκήνιο ενόψει της τρίτης και καθοριστικής ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να προχωρήσει σε νέο διάγγελμα εντός των επόμενων ημερών με το οποίο θα προσπαθήσει να ενισχύσει τη δυναμική της υποψηφιότητας Δήμα και να καταφέρει να συγκεντρώσει τον αριθμό των 180 και να εκλεγεί νέος Πρόεδρος. Από την πλευρά του, ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Δήμας έχει ξεκαθαρίσει ότι «σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής».

Την ίδια ώρα, νέα δημοσκόπηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας για το Alpha από τη Marc με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται 3,6% της ΝΔ. Ήδη τροπολογία με την οποία αίρεται η δεκαπενθήμερη απαγόρευση δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων κατά τις βουλευτικές εκλογές έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Και ενώ βρισκόμαστε λίγες 24ωρα μακριά από το θρίλερ της Δευτέρας έντονες είναι και οι ζυμώσεις στο εσωτερικό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ με τον Μιχάλη Καρχιμάκη να υπογράφει ανήμερα Χριστουγέννων κείμενο με το οποίο καλωσορίζει τον Γιώργο Παπανδρέου πίσω στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας. Με το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού να μετρά αντίστροφα για την ίδρυσή του στις αρχές της επόμενης εβδομάδας έκδηλη είναι η αναταραχή στους κόλπους του κόμματος με πολλά στελέχη να καλούν σε ενότητα.

Στην Κουμουνδούρου, περιμένουν εκλογές και προετοιμάζονται για την πολυσυζητημένη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ η οποία απομένει να επισημοποιηθεί. Τα δύο κόμματα έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν συνάντηση μετά την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου, οπότε και θα υπάρξει ίσως και μια τελική συζήτηση για την συμμετοχή του Φώτη Κουβέλη, βουλευτών και στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ, σήμερα ο Τέρενς Κουίκ ξεκαθαρίζει ότι «Με όνομα και επίθετο και με γνωστές τις διευθύνσεις όλων μας, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαβεβαιώνουμε ότι τη Δευτέρα και οι 12 βουλευτές μας, θα δώσουν τέλος σ’ αυτή τη συγκυβέρνηση της δυστυχίας και της αβεβαιότητας της κάθε ελληνικής οικογένειας».

Στον ρυθμό των εκλογών βρίσκεται και το Ποτάμι, καθώς επισημοποιήθηκε χθες η σύμπλευσή του με τους «Μεταρρυθμιστές» σε κοινή συνέντευξη Τύπου του Σπ. Λυκούδη και του Στ. Θεοδωράκη μπροστά στην Παλιά Βουλή.

Δημοφιλή