Ανυποχώρητος ο Γιώργος Παπανδρέου. Θέμα ωρών η ανακοίνωση του νέου κόμματος

Ανυποχώρητος ο Γιώργος Παπανδρέου. Θέμα ωρών η ανακοίνωση του νέου κόμματος
Eurokinissi

Το πιο πιθανό σενάριο είναι το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα είναι διχοτομημένο. Οι στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, θεωρούν δεδομένο, ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα το νέο κόμμα Παπανδρέου, που θα λέγεται «Αλλαγή».

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή (2 Ιανουαρίου), ή την επομένη Σάββατο (3 Ιανουαρίου).

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προχωρά και η κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ενώ έχουν ληφθεί και τα πρώτα δημοσκοπικά δείγματα, που όπως λένε είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, καθώς ξεπερνούν κατά πολύ τον κοινοβουλευτικό πήχη του 3%.

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά τις πολλές παρεμβάσεις βουλευτών και προσώπων που στο παρελθόν κρατούσαν ηγετικές θέσεις στο κίνημα εμφανίζεται πιο διαλλακτικός, δηλώνοντας σε κάποιους, όπως τον βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινό, ότι δεν έχει λάβει ειλημμένες αποφάσεις.

Το «στρατηγείο» του Γιώργου Παπανδρέου

Ο έως τώρα εκπρόσωπος Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου, δημοσιογράφος Γιώργος Ελενόπουλος, και εδώ και 25 χρόνια διευθύντρια του γραφείου του Ρεγγίνα Βάρτζελη, θα είναι τα δύο πρόσωπα, που θα διαδραματίσουν επιτελικό ρόλο στην προετοιμασία για την ίδρυση και την εξαγγελία του νέου κόμματος, ενώ θα συντονίσουν τις όποιες δράσεις .

Ο Γιώργος Ελενόπουλος, μαζί με τον Γιώργο Πετρουλάκη προετοιμάζουν την ιδεολογική πλατφόρμα του νέου κόμματος, ενώ στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού σημαντικό ρόλο παίζει και ο Τάσος Συκάκης, που αποτέλεσε συνεργάτη του Γιώργου Πεταλωτή. Υπεύθυνος Οργανωτικού είναι ο Γιώργος Κόκιος, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν οι βουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης και Θάνος Μωραΐτης, Κώστας Τριαντάφυλλος, ο πρώην Γραμματέας Σωκράτης Ξυνίδης, αλλά και ο Γιώργος Πεταλωτής.

Οι τελευταίες πληροφορίες , αναφέρουν ότι τελικά ο Παύλος Γερουλάνος δεν θα συμμετάσχει στο νέο κόμμα, ενώ συζητήσεις υπάρχουν και με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη, χωρίς μέχρι στιγμής, ευτυχής κατάληξη.

Απομένουν πλέον λίγες ώρες για να δούμε αν τελικά το 2015 , θα έρθει με το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ή οι δεύτερες σκέψεις του πρώην πρωθυπουργού θα τον κάνουν να μην προχωρήσει.

Παρέμβαση Ραγκούση - Παπαϊώανου

«Αυτή τη στιγμή, νομιμοποιημένος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ο κ. Βενιζέλος. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς και κατά τη γνώμη μου δεν έχει και κανένα νόημα να το κάνει. Ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να μείνει ως έχει, με πλήρη καθήκοντα, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τις εκλογές.

«Αυτό που πρέπει να κάνει ο κ. Βενιζέλος, είναι αυτό που έγινε το 2007. Το πιο απλό πράγμα που οφείλει να κάνει απέναντι στην παράταξή του είναι να δεσμευτεί ότι θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση της βάσης του κινήματος, σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από αυτό που είχε το ΠΑΣΟΚ το 2012», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πρέπει να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος, εκτός κι αν ο κ. Βενιζέλος δεν κάνει το καθήκον του. «Τότε, με συγχωρείτε πολύ πια, αλλά και εγώ που δεν συμμετέχω στη σκέψη για την ίδρυση κόμματος του κ. Παπανδρέου, θα σας πω ότι εκεί πολύ αμφιβάλλω αν θα βρεθεί ένας να κατηγορήσει τον Παπανδρέου».

Δήλωση-παρέμβαση, με την οποία ζητεί από τον Γ.Παπανδρέου να μην προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος, αλλά να δώσει την εκλογική μάχη μαζί με το ΠΑΣΟΚ, ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο πρώην υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

O Μιλτιάδης Παπαιωάννου, που θεωρείται και εκπρόσωπος των λεγόμενων «Γεννηματικών» βουλευτών, επισημαίνει στη δήλωσή του πως το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη φερέγγυα δύναμη για την πολιτική σταθερότητα της χώρας και καλεί τον Γιώργο Παπανδρέου να «μην δώσεις την ευκαιρία και σε κάποιους φίλους που έχουν σημείο αναφοράς το προσωπικό τους μέλλον να το διασφαλίζουν χάριν της 'ομπρέλας' που τους παρέχει το όνομα Παπανδρέου».

Δημοφιλή