Πρόταση για ντιμπέιτ Αντώνη Σαμαρά - Αλέξη Τσίπρα

Πρόταση τηλεμαχίας Αντώνη Σαμαρά - Αλέξη Τσίπρα
Nick Paleologos / SOOC

Πριν καλά θυροκολληθεί από τον Φρούραρχο της Βουλής το Προεδρικό Διάταγμα με την απόφαση των πρόωρων εκλογών στις 25 Ιανουαρίου, ξεκίνησε και η πρώτη κόντρα με θέμα αιχμής το ενδεχόμενο ενός τηλεοπτικού τετ α τετ Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.

Το θέμα ενός διακαναλικού ντιμπέιτ έβαλε στο τραπέζι της πολιτικής αντιπαράθεσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης προκαλώντας ανοιχτά τη ΝΔ να απαντήσει.

Στο επιτελείο του πρωθυπουργού πάντως δεν φαίνεται καν να μπαίνουν σε διαδικασία συζήτησης της συγκεκριμένης πρότασης και εμφανίζονται αρνητικοί σε οποιοδήποτε διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η λογική τους είναι σαφής. Ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να κάνουν συνομιλητή του Αντώνη Σαμαρά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν:

«Ο πρωθυπουργός ούτε απαντά, ούτε συνομιλεί με έναν κατ’ επάγγελμα υβριστή. Οι ύβρεις, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο ελληνικός λαός, θα ξεπληρωθούν στην κάλπη» απάντησε η ΝΔ στην χθεσινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα δείχνοντας τις προθέσεις της.

Η πρόσφατη εκλογική ιστορία πάντως δείχνει ότι η υπόθεση των τηλεμαχιών σε κάθε προεκλογική περίοδο, μάλλον αποτελούσε για αυτόν που τις ζητούσε ένα καλό επικοινωνιακό τρικ με προδιαγεγραμμένο το άδοξο τέλος του, που απλώς έβαζε λίγο αλατοπίπερο στην αντιπαράθεση των δυο μονομάχων.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στις πρόσφατες ευρωεκλογές όπου και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε επίμονα μια τηλεμαχία ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, με τη ΝΔ να απορρίπτει το σχετικό αίτημα.

Τότε, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, είχε συναντηθεί με τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου στον οποίο και είχε προτείνει τη διεξαγωγή δύο συζητήσεων, εκ των οποίων η πρώτη να αφορά τις «οικονομικές εξελίξεις, που άπτονται του νέου μεσοπρόθεσμου και του νέου μνημονίου» και η δεύτερη εθνικά και ευρωπαϊκά θέματα.

Τότε, το θέμα ενός πιθανού ντιμπέιτ είχε παραπεμφθεί στην διακομματική επιτροπή, η οποία ωστόσο είχε ...ολοκληρώσει το έργο της και έτσι το αίτημα έπεσε στο κενό!

Η αντιπαράθεση για το θέμα έκλεισε με τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι ο Σαμαράς φοβάται την αντιπαράθεση με τον Τσίπρα και τη ΝΔ να κάνει λόγο για επικοινωνιακό τέχνασμα της Κουμουνδούρου.

Δημοφιλή