Επίσκεψη Άσαντ σε στρατιώτες για την Πρωτοχρονιά

Επίσκεψη Άσαντ σε στρατιώτες για την Πρωτοχρονιά
Twitter

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ επισκέφθηκε περιοχή στα προάστια της Δαμασκού και ευχαρίστησε τους στρατιώτες που πολεμούν «το πρόσωπο της τρομοκρατίας», ανέφερε το προεδρικό γραφείο στο λογαριασμό του στο Twitter αναρτώντας και φωτογραφίες της σπάνιας εμφάνισης του Άσαντ.

Σύμφωνα με το Twitter του προεδρικού γραφείου ο Άσαντ επισκέφτηκε το Τζομπάρ, βορειοανατολικά της Δαμασκού, με την ευκαιρία του νέου έτους. Η περιοχή αυτή βομβαρδίστηκε ανελέητα απ την Πολεμική Αεροπορία της Συρίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την οργάνωση που με έδρα τη Βρετανία παρακολουθεί την εμφύλια σύγκρουση στη χώρα αυτή.

«Αν υπήρχε ένας χώρος χαράς που παρέμεινε στη Συρία, είναι χάρη στις νίκες που επιτεύχθηκαν προς το πρόσωπο της τρομοκρατίας» είπε στους Σύρους στρατιώτες ο Άσαντ σύμφωνα με τον προεδρικό λογαριασμό στο Twitter.

Στον ίδιο τόπο κοινωνική δικτύωσης αναρτήθηκε μια φωτογραφία του Άσαντ που κρατά το χέρι ενός ανθρώπου με στρατιωτική στολή. Η φωτογραφία φαίνεται να τραβήχτηκε μετά το σούρουπο. Άλλη μια φωτογραφία έδειξε τον Άσαντ με ένα χοντρό μπουφάν να στέκεται ανάμεσα σε στρατιώτες.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε επίσης, την επίσκεψη που έγινε την Τετάρτη. Ο Άσαντ δεν εμφανίζεται συχνά και ιδίως σε δημόσιους χώρους με κοινό αν και σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έχει επισκεφθεί συριακά στρατεύματα στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Δημοφιλή