Αλέξης Τσίπρας: Βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι υπουργοί, όσοι ψήφισαν μνημόνια

Αλέξης Τσίπρας: Βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι υπουργοί, όσοι ψήφισαν μνημόνια
eurokinissi

Η χρυσή τομή για την συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ των στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι βρίσκεται στην Κουμουνδούρου. Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν από την συνεδρίαση της ΚΠΕ και του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, την ιδρυτική απόφαση του κόμματος στην οποία αναφέρεται πως δεν έχουν θέση σε κυβέρνηση της Αριστεράς όσοι είχαν διατελέσει σε θέση ευθύνης στις μνημονιακές κυβερνήσεις. Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε 4 – 6 νυν βουλευτές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη για «ανοιχτά ψηφοδέλτια» του κόμματος και είπε ότι το κόμμα πρέπει να είναι έτοιμο για συνεργασίες με δυνάμεις και πρόσωπα που στήριξαν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και κυρίως την υποψηφιότητα για την Κομισσιόν.

Αν και στη συνεδρίαση δεν μπήκαν σε ονόματα – κάτι που αναμένεται να συμβεί και στην ΚΠΕ και στο Διαρκές Συνέδριο που θα λάβουν πολιτική απόφαση – εκτιμάται ότι η πρόταση Τσίπρα «φωτογραφίζει» ουσιαστικά τις υποψηφιότητες του Οδυσσέα Βουδούρη, του Θόδωρου Παραστρατίδη, της Θεοδώρας Τζάκρη και του Μάρκου Μπόλαρη. Οι 2 πρώτοι ήταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το 2009 – 2012 και είχαν ψηφίσει το μνημόνιο το 2010, ενώ οι 2 τελευταίοι ήταν υπουργοί εκείνη την περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να ενταχθούν και οι Ραχήλ Μακρή και Χρυσούλα Γιαταγάνα, που δεν έχουν ψηφίσει μνημόνια, αλλά προέρχονται από την συντηρητική παράταξη.

Δημοφιλή