Αποστάσεις Βερολίνου από το δημοσίευμα του Spiegel για το Grexit

Αποστάσεις Βερολίνου από το δημοσίευμα του Spiegel για το Grexit
AP Photo/Yves Logghe
AP Photo/Yves Logghe
ASSOCIATED PRESS

Η Γερμανική κυβέρνηση θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και δεν υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης περί του αντιθέτου, διαβεβαίωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με αφορμή δημοσίευμα του Der Spiegel που έκανε λόγο για αλλαγή στάσης του Βερολίνου σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της Ελλάδας να εξέλθει από το ευρώ.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι ηγέτης των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα στην εφημερίδα Hanoversche Allgemeine Zeitung δηλώνει ακόμη ότι η ευρωζώνη έχει γίνει πιο ανθεκτική τα τελευταία χρόνια και δεν μπορεί να «εκβιάζεται».

«Ο στόχος της γερμανικής κυβέρνησης, της ΕΕ, ακόμη και της ίδιας της κυβέρνησης της Αθήνας είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη», υποστηρίζει ο ίδιος.

«Δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν άλλα σχέδια για το αντίθετο», λέει ο Γκάμπριελ και επισημαίνει ότι η ευρωζώνη έχει γίνει πιο σταθερή τα τελευταία χρόνια. «Γι' αυτό δεν μπορεί να εκβιαζόμαστε και γι αυτό αναμένουμε η ελληνική κυβέρνηση, όποιος κι αν είναι ο ηγέτης της, να τηρεί τις συμφωνίες που συνήφθησαν με την ΕΕ», προσθέτει αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και σε πιθανή αλλαγή κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης πως σχολίασαν το δημοσίευμα οι Όλι Ρεν και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή