«Στη περίπτωση σου η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά» λέει τώρα ο Γκλέτσος για Παπανδρέου

«Στη περίπτωση σου η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά» λέει τώρα ο Γκλέτσος για Παπανδρέου
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Θυμάστε τη δήλωση στήριξης του προέδρου της «Τελείας», Απόστολου Γκλέτσου στο νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου; Γράψτε λάθος. Ή μάλλον, γράψτε «χιούμορ». Αυτό τουλάχιστον λέει η «Τελεία» με διευκρινιστική ανακοίνωσή της. Και απευθυνόμενη προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου, λέει: «Φίλτατε Γιώργο στη περίπτωσή σου η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ο θεός να βάλει το χέρι του».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «το ότι οι συστημικοί μηχανισμοί και οι αποστεωμένοι εκφραστές τους, θα πολεμούσαν το οτιδήποτε φρέσκο και νέο απειλούσε την πολιτική μακαριότητά τους, το γνωρίζαμε. Το ότι σ΄ αυτή την απέλπιδα προσπάθειά τους, θα έβρισκαν συνοδοιπόρους από την συνομοταξία των εσαεί… προθύμων, ήταν περίπου αναμενόμενο. Εκείνο που μας προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη, είναι το γεγονός της μερίδα των… διαμορφωτών της κοινής γνώμης, έχασε παντελώς την ψυχραιμία της και κατ΄ επέκταση και την αίσθηση του Ελληνικού χιούμορ. Οι ποικίλες ερμηνείες -που σε… ελεύθερη μετάφραση και κατά το δοκούν του κάθε …μεταφραστή- αποδόθηκαν, στα καθ΄ όλα ειρωνικά σχόλια του προέδρου της «Τελείας» κ. Απόστολου Γκλέτσου, για την επανεμφάνιση του κ. Γιώργου Παπανδρέου και των λοιπών πολιτικών απολιθωμάτων και του παρελθόντος στο πολιτικό προσκήνιο, μόνο θυμηδία και θλίψη προκαλούν».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Ελπίζουμε πως μετά από αυτό το δελτίου τύπου της ΤΕΛΕΙΑΣ, θα μπει επιτέλους και μια οριστική ΠΑΥΛΑ σε ένα ανύπαρκτο θέμα. Ελπίζοντας επίσης, να μην χρειαστεί να επανέλθουμε, για ότι ο καθένας …νομίζει πως είπαμε, παρά μόνο για όσα… ακριβώς είπαμε, εκμεταλλευόμενοι τον χρόνο μας, για δημιουργικές προτάσεις -και μόνο- από τούδε και στο εξής».

Η πρώτη ανακοίνωση που ερμηνεύτηκε ως στήριξη στον Γ. Παπανδρέου και όχι ως... χιούμορ, έχει ως εξής: «Θεωρούμε εξαιρετικά σοβαρή την απόφαση του ΓΑΠ να βρεθεί ενώπιον των συμπολιτών του και να ζητήσει την ετυμηγορία, Γνωρίζοντας ένα απαίσιο παρασκήνιο, προδοσία εκ των έσω από συγκεκριμένο πρόσωπο/α πιστεύουμε ότι θα πει την απόλυτη αλήθεια στο λαό».

Δημοφιλή