Κείμενα υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ από προσωπικότητες της διεθνούς διανόησης

Το διεθνές support του ΣΥΡΙΖΑ: 300 +107 διανοούμενοι απ' όλο τον κόσμο
sooc

Υπό άλλες συνθήκες η συλλογή υπογραφών υπέρ ενός αριστερού κόμματος θα ανταποκρινόταν στην διεθνιστική παράδοση και αλληλεγγύη που διέπει τον χώρο. Υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες όμως είναι η έμπρακτη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων που τον στηρίζουν στην καταστροφολογία που εκπέμπει η ΝΔ για το ενδεχόμενο νίκης της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Και γι' αυτό η Κουμουνδούρου φρόντισε να υπάρξει...

Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο χθες είχαμε δύο κείμενα υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ:

α) περίπου 300 διανοούμενοι, ακτιβιστές και ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο, όπως οι Νόαμ Τσόμσκι, Τζόρτζιο Αγκάμπεν, Ταρίκ Αλί, Ετιέν Μπαλιμπάρ, Αντόνιο Νέγκρι και Σλαβόι Ζίζεκ συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην πλατφόρμα with-the-greeks.eu και έχει κεντρικό σύνθημα “Αλλαγή στην Ελλάδα, αλλαγή στην Ευρώπη, Αλλαγή για όλους”. Πρόκειται γα ένα κείμενο υποστήριξης στον ελληνικό λαό και ενάντια στη λιτότητα.

β) στη Γαλλία 107 διανοούμενοι, ακτιβιστές, βουλευτές και ευρωβουλευτές επικρίνουν τις προσπάθειες χειραγώγησης του εκλογικού αποτελέσματος από Ευρωπαίους αξιωματούχους και οίκους αξιολόγησης, και δηλώνοντας τη στήριξη τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Το κείμενο αναρτήθηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό Mediapart.

Ουσιαστικά πρόκειται για το αποτέλεσμα της δουλειάς μίας ομάδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τις διεθνείς σχέσεις και πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ (όπως το Transform) που κινούνται στο χώρο της; ριζοσπαστικής Αριστεράς και, όπως λένε, καταρρίπτουν την θεωρία του μονόδρομου. Μην ξεχνάμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, παρά το ότι δεν είναι καν πρωθυπουργός της χώρας του, έχει ήδη αναδειχθεί σε ηγέτη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με την υποψηφιότητά του στην Κομισιόν, ενώ είναι γνωστός σε Ευρώπη και Αμερική, ακόμη και σε εκείνους που δεν συμφωνούν με τις πολιτικές του απόψεις.

Υπό την έννοια αυτή το διεθνές προφίλ του Αλέξη Τσίπρα αντιπαραβάλλεται με την έλλειψη διεθνούς “γοητείας” του Αντώνη Σαμαρά, που παραμένει ένας ηγέτης της χώρας του και μόνο. Στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπου διαμορφώνονται τα κριτήρια της ψήφου, η διεθνής στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ ίσως να έχει και εκλογική επίδραση.

Δημοφιλή