Καινούργια χρονιά με εργαστήρια δημιουργικής γραφής στην Αθήνα

Καινούργια χρονιά με εργαστήρια δημιουργικής γραφής στην Αθήνα
Guido Mieth

Εάν μέσα στους στόχους που έχετε βάλει για τη νέα χρονιά είναι να βρείτε ένα καινούριο χόμπι, τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Πάρτε μολύβι και χαρτί και με τη σωστή καθοδήγηση έμπειρων δασκάλων αποτυπώστε τις σκέψεις και τη φαντασία σας στο χαρτί. Η HuffPost Greece προτείνει μερικά από τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής που ξεκινούν με τη νέα χρονιά.

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά ο Πολυχώρος Μεταίχμιο ανοίγει τις πόρτες του σε όσους ενδιαφέρονται για αυτομόρφωση και διά βίου μάθηση. Το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής για Μυθιστόρημα και Διήγημα θα γίνει σε 8 συναντήσεις με υπεύθυνο τον Κωνσταντίνο Τζαμιώτη. Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ., ενώ η έναρξη, στις 10 Φερβουαρίου. Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση με όλες εκείνες τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές που απαιτεί η συγγραφή ενός λογοτεχνικού έργου. Με άξονα τα κείμενα των συμμετεχόντων αναλύεται βήμα βήμα η πορεία από την αρχική σύλληψη ως την πλήρη ανάπτυξή της. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Ένας αργός άνθρωπος του Τζ. Μ. Κουτσί.

Πολυχώρος Μεταίχμιο: Ιπποκράτους 118, Αθήνα, τηλ.: 211 300 3580

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων καλεί τον συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη για ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου έως την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015.Στόχος της δημιουργικής γραφής είναι η απελευθέρωση της φαντασίας του συντάκτη. Γι’ αυτό το σκοπό, ο συγγραφέας βασίζεται στις ασκήσεις που επινοήθηκαν από την ομάδα OULIPO (Εργαστήρι Δυνητικής Λογοτεχνίας, Παρίσι) και χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια στο πλαίσιο της σχετικής εκπομπής του Τρίτου Προγράμματος της γαλλικής ραδιοφωνίας στην οποία συμμετείχε ο ίδιος επί δεκαπέντε χρόνια.

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων: Κύπρου 91Α, Κυψέλη,τηλ: 213 00 40 496

Καταξιωμένοι συγγραφείς, έμπειροι δάσκαλοι, αλλά και επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου, ειδικευμένοι ανά θεματικό κύκλο, αναλαμβάνουν να μοιραστούν μαζί σας τη μέθοδό τους και να σας παρασύρουν στη συναρπαστική περιπέτεια της γραφής.

Στις αρχές Φεβρουαρίου 2015, ένα συγγραφικό ταξίδι ξεκινά με δύο σεμινάρια, ένα που θα αφορά στη μικρή φόρμα και θα ονομάζεται «Bonsai Stories» και το άλλο στη θεατρική γραφή, των 5 συναντήσεων με εισηγητή τον συγγραφέα Μισέλ Φάις.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Εκδόσεις Πατάκη: Παναγή Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38.

Δημοφιλή