Απειλούν με αποχή από τις εκλογές οι δημοτικοί υπάλληλοι

Απειλούν με αποχή από τις εκλογές οι δημοτικοί υπάλληλοι
Sooc

Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ), απειλεί με απεργία- αποχή των δημοτικών υπαλλήλων από κάθε εργασία που σχετίζεται με την εκλογική διαδικασία.

Ο λόγος: Δεν έχει καταβληθεί ακόμη στους δημοτικούς υπαλλήλους, η εκλογική αποζημίωση για τις εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου του 2014.

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Δεδομένου, ότι ακόμα ουδεμία λύση δεν έχει εξευρεθεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, που έχουμε καταβάλλει, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε συνεδρίασή της την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 αποφάσισε την Απεργία-Αποχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε εργασία που αφορά στην εκλογική διαδικασία διεκδικώντας την άμεση καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης των προγενέστερων εκλογικών διαδικασιών. Η Απεργία-Αποχή αφορά κάθε εργασία σχετιζόμενη με την προετοιμασία, διεξαγωγή και αποστολή των αποτελεσμάτων των εκλογικών διαδικασιών της 25ης Ιανουαρίου 2015».

«Στους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών που παίρνουν 2.800, η αποζημίωση έχει καταβληθεί κανονικά», λέει στη HuffPost Greece, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος. «Στους δημοτικούς υπαλλήλους που η αποζημίωση είναι μόλις 223 ευρώ μεικτά, δεν έχει δοθεί τίποτα».

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε μερικούς Δήμους, οφείλεται ακόμα η εκλογική αποζημίωση από τις εθνικές εκλογές του 2012.

Η επιστολή της Ομοσπονδίας απευθύνεται στους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών και κοινοποιήθηκε και στην ΚΕΔΕ.

Δημοφιλή