Ο μουσουλμάνος ήρωας της ομηρίας στο Παρίσι που αρχικά αντιμετωπίστηκε ως τρομοκράτης

Ο μουσουλμάνος ήρωας της ομηρίας στο Παρίσι που αρχικά αντιμετωπίστηκε ως τρομοκράτης

Ο Λασάνα Μπαθιλί, ένας μουσουλμάνος υπάλληλος στο παντοπωλείο στο Παρίσι, ήταν αυτός στον οποίο χρωστούν τη ζωή τους πολλοί όμηροι του Αμεντί Κουλιμπαλί, που σκόρπισε τον τρόμο την περασμένη Παρασκευή στο Βενσέν στο Παρίσι.

Τους έσωσε τη ζωή, κρύβοντας τους στο ψυγείο του καταστήματος.

Όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξη, «Πήγα κάτω στο ψυγείο, άνοιξα την πόρτα, και πολλά άτομα μπήκαν μαζί μου μέσα. Έκλεισα το φως και το ψυγείο». «Τους έβαλα μέσα και τους είπα να παραμείνουν ψύχραιμοι. Όταν βγήκαν με ευχαρίστησαν», είπε ο 24χρονος Μπαθίλι, στο γαλλικό BFMTV.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, έξι άνθρωποι και ένα μωράκι κατάφεραν να σωθούν επειδή είχαν κρυφτεί στο ψυγείο.

Τον πέρασαν για τρομοκράτη

Μια ακόμη συγκλονιστική πτυχή της ιστορίας του είναι όταν βγήκε από το παντοπωλείο και αντιμετώπισε τους αστυνομικούς. Αρχικά τον πέρασαν για έναν από τους τρομοκράτες.

«Μου είπαν να πέσω κάτω με τα χέρια στο κεφάλι», είπε στη συνέντευξη. «Μου έβαλαν χειροπέδες και με κράτησαν για μιάμιση ώρα λες και ήμουν μαζί τους (σ.σ τους τρομοκράτες)». Όταν η παρεξήγηση τελείωσε, βοήθησε την αστυνομία με το σχεδιάγραμμα του καταστήματος.

Ο 24χρονος Μπαθίλι, παρουσιάζεται πλέον σαν ήρωας στα social media, και αποτελεί μια υπενθύμιση του πόσο λάθος είναι να αντιμετωπίζονται όλοι οι μουσουλμάνοι σαν τρομοκράτες. Όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη για την ηρωική του πράξη απάντησε: «Είμαστε όλοι αδέλφια. Δεν είναι θέμα εβραίου, χριστιανού ή μουσουλμάνου. Είμαστε στην ίδια βάρκα, πρέπει να βοηθούμε ο ένας τον άλλον για να βγούμε από την κρίση».

Ακολουθεί η συνέντευξή του στο BFMTV.

Δημοφιλή