Στα χέρια της αστυνομίας ο «κουτσός» συνεργός του Ξηρού που νοίκιασε τη γιάφκα της Αναβύσσου

Στα χέρια της αστυνομίας ο «κουτσός» συνεργός του Ξηρού που νοίκιασε τη γιάφκα της Αναβύσσου
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο 37χρονος Θεοχάρης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece ο Αλβανός που συνελήφθη τις πρωινές ώρες στην Καλαμάτα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού. Πρόκειται για το άτομο που περιγραφόταν ως ο «κουτσός» συνεργός του Ξηρού, που είχε νοικιάσει τη γιάφκα της Αναβύσσου.

Η αντιτρομοκρατική κάνει λόγο για πρόσωπο κλειδί της νεο-τρομοκρατίας και ως άτομο του σκληρού πυρήνα της ομάδας Ξηρού. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στην Καλαμάτα όπου είχε διαφύγει μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Μαζί με αυτόν συνέλαβαν έναν 54χρονος Έλληνα ο οποίος επίσης μπαινόβγαινε στην γιάφκα της Αναβύσσου. Τα δακτυλικά αποτυπώματα των δύο ανδρών βρέθηκαν στη γιάφκα και έχουν ταυτοποιηθεί από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών. Οι δύο άνδρες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας θα συμμετείχαν στο τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του επίκουρου ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών, με τις κατηγορίες της ένταξης ως μέλη, σε τρομοκρατική οργάνωση και τρομοκρατικές πράξεις.

Ο «κουτσός» συνεργός

Ο «Θεοχάρης», είχε παρουσιαστεί στον ιδιοκτήτη της γιάφκας στην Ανάβυσσο ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού αποσπασμένος στη φρουρά συνοδείας των πλωτών μηχανημάτων ανεφοδιασμού πετρελαιοφόρων. Έλεγε στους γείτονες πως είχε συχνούς τραυματισμούς στα πόδια λόγω δουλειάς και δυσκολία στο περπάτημα.

Αυτό το γνώρισμα, που είχε επισημανθεί στις καταθέσεις πολιτών, που ήρθαν αντιμέτωποι μαζί του, προκάλεσε ακόμη εντονότερα το ενδιαφέρον των στελεχών του αντιτρομοκρατικού επιτελείου. Η ιδιόμορφη περπατησιά του, αποτελούσε ξεχωριστό αντικείμενο ερευνών, καθώς άτομο που κουτσαίνει έχει συμμετάσχει σε προηγούμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ποιος είναι ο Έλληνας

Σε ληστείες με λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για την ενίσχυση του επαναστατικού ταμείου φέρεται να έχει συμμετάσχει ο Έλληνας συνεργός του Ξηρού. Η ΕΛΑΣ του αποδίδει ρόλο συνδετικού κρίκου ανάμεσα στον ποινικό κόσμο και το χώρο της νεο-τρομοκρατία.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι είναι απότακτος αστυνομικός και είχε πάντοτε καλές σχέσεις με βαρώνο της νύχτας. Αυτό του προσέφερε διασυνδέσεις με εμπόρους όπλων.

Δημοφιλή