Με 10 δημοσιεύματα σε μία ημέρα ο ΣΥΡΙΖΑ «διαψεύδει» τους ισχυρισμούς της ΝΔ

Με 10 δημοσιεύματα σε μία ημέρα ο ΣΥΡΙΖΑ «διαψεύδει» τους ισχυρισμούς της ΝΔ
Sooc

Η «επαναφορά» της ΝΔ στο ενδεχόμενο του Grexit, αναγκάζει την Κουμουνδούρου να δημοσιοποιεί σε καθημερινή βάση πλέον τα δημοσιεύματα που διαψεύδουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς.

Το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ σταχυολόγησε δέκα δηλώσεις και δημοσιεύματα που υποστηρίζουν τις θέσεις του

-Τζιάνι Πιτέλα, Πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο (σε συνέντευξη στην EurActiv): «Η Ελλάδα είναι ουσιαστικό μέρος της ΕΕ και της ευρωζώνης». «Δεν βλέπω κανέναν κίνδυνο Grexit (…) Η Συνθήκη είναι σαφής: η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι αμετάκλητη».

-Φίλιπ Λάμπερτς (Συμπρόεδρος Ευρωομάδας των Πρασίνων σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση του με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη): «Μετά από πέντε χρόνια μιας οδυνηρής και μονομερούς πολιτικής, η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή. Είναι ανάγκη να υπάρξει μια στροφή από τη λιτότητα προς μια βιώσιμη ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον. Είναι επείγον να υπάρξουν λύσεις σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου το ελληνικό δημόσιο χρέος να γίνει βιώσιμο».

-Irish Times - Εuobserver: «Η Ιρλανδία φαίνεται να στηρίζει τη διάσκεψη για το ελληνικό χρέος» αναφέρει σημερινό δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη ευρωπαϊκής ενημέρωσης euobserver.com, όπου επισημαίνεται ότι ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, φέρεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Irish Times, να δήλωσε σε συνάντηση Ιρλανδών πρέσβεων στο Δουβλίνο ότι δεν απορρίπτει την ιδέα μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος, στην οποία θα συζητηθεί το ελληνικό, το ιρλανδικό, το ισπανικό και το πορτογαλικό χρέος.

-Μαρσέλ Φράτσερ (άρθρο στο Spiegel): «Μόνο όποιος παρουσιάζει ανάπτυξη θα πρέπει να πληρώνει τόκους».

-Handelsblatt (άρθρο-απάντηση στην επιστολή Τσίπρα που δημοσίευσε χθες, Τρίτη, η ίδια εφημερίδα): «Δεν φοβίζει τόσο μια πιθανή νίκη το Βερολίνο. Ο κυβερνητικός συνασπισμός χαιρετίζει τους μετριοπαθείς τόνους. Οι οικονομολόγοι θεωρούν μερικές απαιτήσεις δικαιολογημένες».

-Moody’s: «Μια πιθανή έξοδος χώρας από το ενιαίο νόμισμα θα είναι μια κρίσιμη στιγμή για το ευρώ: θα δείξει ότι η νομισματική ένωση μπορεί είναι διασπάσιμη και όχι μη αναστρέψιμη». «... το ενδεχόμενο ενός Grexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένες πιέσεις στις αγορές και έναν νέο κύκλο ύφεσης στην Ευρωζώνη».

-Κρίστιαν Κοϊσνίγκ (καθηγητής Δημοσιονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σαιντ Γκάλεν και πρώην επικεφαλής του Ινστιτούτου Υψηλών Μελετών): Θεωρεί αναπόφευκτο ένα ακόμη κούρεμα του ελληνικού χρέους. «Οτιδήποτε άλλο θα ισοδυναμούσε με αναβολή της χρεοκοπίας».

-Jens Nordvig (Director της Nomura Securities, αρθρογραφώντας στο Fortune): «Μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να σημάνει την αρχή μίας νέας εποχής στην ευρωπαϊκή πολιτική».

-Νόρμπερτ Μπάρτλε (εισηγητής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU για θέματα κρατικού προϋπολογισμού): «... οι πιστώτριες χώρες θα ξεκινήσουν συνομιλίες με οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στην Ελλάδα».

-Unicredit: «Εφόσον η Ελλάδα αποκτήσει μια αριστερή κυβέρνηση, ικανή να συνομιλήσει με Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη, η θέση της χώρας μέσα στο ευρώ θα καταστεί αυτόματα ασφαλής».

Δημοφιλή