Μηνύματα Ραχόι για τις εκλογές: «Πραγματικός ηγέτης ο Σαμαράς. Χρειάζεται σταθερότητα, όχι αστάθεια»

Μηνύματα Ραχόι για τις εκλογές: «Πραγματικός ηγέτης ο Σαμαράς. Χρειάζεται σταθερότητα, όχι αστάθεια»
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μηνύματα για τις ελληνικές εκλογές και για την ανάγκη συνέχισης των πολιτικών που έχουν δρομολογηθεί, «έστειλε» ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι από την Αθήνα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Ραχόι, μίλησε για την ανάγκη της σταθερότητας προκειμένου και οι δύο χώρες να βγουν από την οικονομική κρίση, ενώ υπογράμμισε πως είναι μάρτυρας της δυναμικής προσπάθειας του Αντώνη Σαμαρά να βγάλει τη χώρα από την κρίση, κάνοντας λόγο για έναν «πραγματικό ηγέτη».

Σε ένα σαφές μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, ο κ. Ραχόι τόνισε ότι «τώρα που βγαίνουμε από την κρίση, χρειαζόμαστε σταθερότητα και όχι αστάθεια, χρειαζόμαστε βεβαιότητα και αβεβαιότητα», ενώ πρόσθεσε με νόημα πως οι δύο χώρες «χρειάζονται και την Ευρώπη και πρέπει να είναι δίπλα της».

«Αν συνεχίσουμε με τις πολιτικές που έχουν δρομολογηθεί, σε αυτόν τον καλό δρόμο, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε την οικονομία μας», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το πρόγραμμα εξυγίανσης της Ελλάδας ο κ. Ραχόι είπε ότι πρόκειται για αποφάσεις που έχουν ληφθεί, τις οποίες πρέπει να σέβονται όλοι.

Σαμαράς: Στόχος οι μεταρρυθμίσεις να φέρουν ανταγωνιστικότητα

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι στο εξής το μεγάλο στοίχημα είναι «οι μεταρρυθμίσεις που φέρνουν ανταγωνιστικότητα».

«Και εμείς όπως και η κυβέρνηση του Μ. Ραχόι κάναμε αυτό που επέβαλαν οι κρίσιμες περιστάσεις, προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις που εγγυώνται το αύριο της χώρας», είπε. Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «το να δημιουργήσεις προϋποθέσεις για άνευ λόγου αναταράξεις και να βάλεις απέναντί σου την Ευρώπη είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις αυτήν τη στιγμή».

Δημοφιλή