Δύο νεκροί και ένας τραυματίας σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο Βέλγιο

Δύο νεκροί και ένας τραυματίας σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο Βέλγιο
Well labeled.
Well labeled.
Le.Mat/Flickr

Δύο νεκροί και ένας τραυματίας σε επιδρομή ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου στην πόλη Βερβιέ, στα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga, η εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε μια αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της πόλης αλλά δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής ότι υπάρχουν θύματα. Ένας άνδρας συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην πόλη Βερβιέ, στο ανατολικό Βέλγιο, ανέφερε ο αντεισαγγελέας Έρικ Φαν Ντε Σιπτ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση, δεν τραυματίστηκε κανείς.

Μέχρι στιγμής, η ομάδα αυτή δεν φαίνεται να σχετίζεται με τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι.

Το Βέλγιο αύξησε το επίπεδο του συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις στο 3 (η κλίμακα είναι τετράβαθμη), αλλά σύμφωνα με τον εισαγγελέα αυτό δεν αφορά όλη τη χώρα αλλά μόνο τα αστυνομικά τμήματα και τα δικαστικά μέγαρα του Βελγίου.

«Είδα ένα περιπολικό να περνά από μπροστά μου και άκουσα ισχυρές εκρήξεις. Ένας άνδρας ντυμένος στα μπλε και με κουκούλα μας έσπρωξε, αρχίσαμε να τρέχουμε. Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη, ακολούθησαν ριπές και άλλες εκρήξεις», αφηγήθηκε μια γυναίκα. Ένας κάτοικος της περιοχής είπε ότι άκουγε πυρά επί ένα δεκάλεπτο.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου παραχώρησε ολιγόλεπτη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες «για μια επιχείρηση που σχετίζεται με την τρομοκρατία στη Βερβιέ».

Η Βερβιέ, όπως και ορισμένες συνοικίες των Βρυξελλών, θεωρούνται εστίες των ακραίων ισλαμιστών στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τους τελευταίους μήνες, 6-10 νέοι έφυγαν από την πόλη αυτή με προορισμό τη Συρία. Επιπλέον, τις τελευταίες ώρες ισλαμιστές έχουν εκτοξεύσει απειλές μέσω του διαδικτύου στο Βέλγιο όπου οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο ένας από τους τρεις δράστες των επιθέσεων στη Γαλλία, σχετιζόταν με έναν λαθρέμπορο όπλων που κατοικεί στο Βέλγιο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα Πέμπτη οι βελγικές αρχές είχαν συλλάβει άνδρα ο οποίος κατηγορείται ότι είναι εκείνος ο οποίος είχε χορηγήσει τα όπλα στους αδελφούς Κουασί.

Φωτογραφίες από το σημείο της αντιρομοκρατικής επιχείρησης, νωρίτερα

Δημοφιλή