Ραχήλ Μακρή: Αν μας κόψουν τη χρηματοδότηση θα κόψουμε ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ραχήλ Μακρή: Αν μας κόψουν τη χρηματοδότηση θα κόψουμε ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος

Άφωνους άφησε καλεσμένους στο τηλεοπτικό πλατώ και τηλεθεατές η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή όταν στο πλαίιο συζήτησης σχετικά με τη χρηματοδότηση της χώρας και πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, απάντησε πως στην χειρότερη περίπτωση θα μπορούσε να ενεργοποιθεί θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και «θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι 100 δισ. ευρώ».

Λίγο νωρίτερα η κ.Μακρή, ως καλεσμένη σε τηλοπτική εκπομπή στον τηλοπτικό σταθμό Flash της Κοζάνης όπου πολιτεύεται είχε...διασταυρώσει τα ξίψη της με έτερο καλεσμένο. Η συζήτητηση αφορούσε το εάν και κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Κέντρική Τράπεζα μπορεί να "κόψει" τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα. Η κ.Μακρή επέμενε πως κάτι τέτοιοι δεν γίνεται αλλά στο τέλος δήλωσε πως εάν γινόταν κάτι τέτοιο, θα μπορούσαμε να "κόψουμε" ευρώ μόνοι μας, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σχολιάζοντας με καυστική διάθεση η ΝΔ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα “κόψουν” μόνοι τους 100 δις ευρώ. Γιατί δεν “κόβουν” 300 δις για να μηδενίσουν και το χρέος;».

Δημοφιλή