Στη δημοσιότητα τα απόρρητα αρχεία της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ για τα UFO

Στη δημοσιότητα τα απόρρητα αρχεία της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ για τα UFO
USAF

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα απόρρητα αρχεία της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας από το 1947 έως το 1969, σχετικά με έρευνες για Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα.

Ο λόγος για μικροφίλμ και αρχεία με το κωδικό όνομα "Project Blue Book". Εκεί θα βρείτε μια σειρά από απόρρητες και συστηματικές έρευνες, όσον αφορά την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων αντικειμένων για την Αμερική και την περαιτέρω ανάλυσή τους.

Για παράδειγμα θα δείτε το διάσημο περιστατικό που εξελίχθηκε στο Lubbock Lights στις 30 Αυγούστου του 1951 στο Τέξας όπου ένας άνδρας ενώ καθόταν στην αυλή ενός σπιτιού είδε 20 περίπου φώτα να πετούν πάνω από το κεφάλι του.

Υπήρξαν ωστόσο ειδικοί που υποστήριξαν ότι, πρόκειται για βροχοπούλια, τα οποία έχουν άσπρη κοιλιά, που αντανακλά το φως των πόλεων και προκύπτει το συγκεκριμένο "εφέ".

Στη δημοσιότητα δόθηκε ακόμα μια φωτογραφία που τιτλοφορείται "Χειμώνας 1951" και θέλει έναν μάρτυρα έναν μάρτυρα να φωτογραφίζει ένα UFO. Από τη πλευρά του η αμερικανική πολεμική αεροπορία να εξηγεί ότι πρόκειται για φαινόμενο διπλού αντικατοπτρισμού, που οφείλεται σε θερμοκρασιακή αναστροφή.

Μια πιο απλή περίπτωση έλαβε χώρα στη Santa Ana της Καλιφόρνια στις 3 Αυγούστου 1965. Σε αυτή την περίπτωση ένας εργάτης σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας , αποθανατίζει με την κάμερα του, την στιγμή όπου ιπτάμενο αντικείμενο πετά πάνω από το κέντρο του σώματος των πεζοναυτών, αλλά υποστηρίζεται ότι κανείς άλλος, εκτός του φωτογράφου δεν είδε το αντικείμενο. Μία ερμηνεία του περιστατικού, θέλει για ακόμα μία φορά, κάποιο σκουπίδι να βρίσκεται πολύ κοντά στον φακό της κάμερας.

Ο κ Arnold είδε εννέα ΑΤΙΑ πάνω από το Mount Rainier, στις 24 Ιουνίου 1947 και οι κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έδειξαν ενδιαφέρον για τις εφωτογραφίες.

Μια παρόμοια παρατήρηση συνέβη πάνω από τη Tulsa στην Οκλαχόμα, μόλις ένα μήνα αργότερα, στις 12 του Ιουλίου το 1947.

Το 1965 ένας πολίτης φωτογράφησε ένα UFO στον ορίζοντα στην Omaha της Nebraska. Πρόκειται για μια άλυτη υπόθεση ωστόσο ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ήταν ένα αντικείμενο που βρισκόταν την δεδομένη στιγμή, πολύ κοντά στο φακό της κάμερας.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Δημοφιλή