Νονός της νύχτας γρονθοκόπησε τον Χριστόδουλο Ξηρό στις φυλακές

Νονός της νύχτας γρονθοκόπησε τον Χριστόδουλο Ξηρό στις φυλακές
Menelaos Myrillas / SOOC

Επεισόδιο με θύμα τον Χριστόδουλο Ξηρό σημειώθηκε το μεσημέρι στις φυλακές Δομοκού, μόλις μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τη κόντρα των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» με το «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη.

Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι «μεγαλοποινικός» που κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας έριξε γροθιά στον Ξηρό με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πρόσωπο και να χρειαστεί να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, φέρει τραύμα στα χείλη. Ο δράστης είχε κατηγορηθεί το 2011 για ανθρωποκτονία Αλβανού και του ανήλικου παιδιού του στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για παλιό Έλληνα ποινικό που συμμετείχε και σε μεγάλο κύκλωμα νονών της νύχτας. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ίδιος ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν παραδέχτηκε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και δήλωσε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ότι τραυματίστηκε μόνος του. Οι σωφρονιστικοί, ωστόσο, έμαθαν την αλήθεια από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των φυλακών που δείχνει ξεκάθαρα το επεισόδιο που σημειώθηκε το μεσημέρι στο εντευκτήριο (χώρος μπροστά από τις εισόδους των κελιών).

Ο δράστης φέρεται να έχει σχέσεις με γνωστό μεγαλοποινικό που κρατείται στον Κορυδαλλό και φέρεται να διατηρεί καλές σχέσεις με τους κρατουμένους για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Το κατά πόσο η κόντρα των «Πυρήνων» με τον Ξηρό ήταν η αιτία του ξυλοδαρμού παραμένει υπό διερεύνηση από τη διεύθυνση των φυλακών Δομοκού.

Δημοφιλή