Νέα φωτογραφία αποδεικνύει ότι υπάρχει ζωή στον Άρη (ή μήπως όχι;)

Νέα φωτογραφία αποδεικνύει ότι υπάρχει ζωή στον Άρη (ή μήπως όχι;)
NASA

Είναι ένα αιώνιο ερώτημα που μας έχει απασχολήσει κατά καιρούς όλους: τι υπάρχει πραγματικά εκεί έξω; Είμαστε τα μοναδικά όντα με νοημοσύνη ή στους άλλους πλανήτες υπάρχουν και μικρά, πράσινα εξωγήινα πλασματάκια;

Οι θεωρίες άπειρες και οι συνωμοσίες περί «εξωγήινης ζωής» δεν σταματάνε ποτέ. Μία ακόμη έκανε την εμφάνισή της πρόσφατα και φυσικά στηρίζεται σε τι άλλο; Σε μία φωτογραφία, την οποία ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει.

Τι μας λένε οι υπέρμαχοι αυτής της νέας θεωρίας συνωμοσίας; Σε αυτή τη φωτογραφία που δημοσίευσε η NASA, φαίνεται – πάντα για τους ίδιους – ότι «κάποιος» δουλεύει επάνω στο «Mars Curiosity Rover», το γνωστό ρομποτάκι που σκανάρει τον πλανήτη Άρη.

Αν προσέξετε καλά και με λίγη φαντασία θα ... το δείτε και εσείς. Υπάρχει μια σκιά που φαίνεται πως σκύβει επάνω από το μηχάνημα, σαν να θέλει να το επισκευάσει.

Και φυσικά, η φαντασία μας μπορεί να συνεχίσει να οργιάζει! Η φιγούρα δείχνει να είναι ανδρική, δεν φοράει κράνος – είναι αυτά κοντά μαλλιά που πετάγονται εκεί; - και φοράει στολή με μια φιάλη οξυγόνου στη πλάτη του.

Αυτά και άλλα πολλά είδαν οι πιστοί στην εξωγήινη ζωή και από την ώρα που δημοσιεύθηκε η φωτογραφία έχουν πάθει πραγματική φρενίτιδα. Ιδού η απόδειξη πως υπάρχει ζωή στον Άρη, λένε.

Βέβαια, υπάρχει και ο αντίλογος. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το διάσημο ρομποτάκι ίσως να μην είναι καν στον Άρη, αλλά ότι παραμένει προς το παρόν στη Γη για καθάρισμα και συντήρηση.

Άλλοι πάλι επιμένουν ότι η σκιά είναι απλώς μία σύμπτωση και ότι οι συνωμοσιολόγοι την βλέπουν επειδή επιβεβαιώνει τις προσδοκίες και τις ελπίδες τους.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Nasa ανακοίνωσε ότι το Curiosity ανακάλυψε στοιχεία μεθανίου στον Άρη. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν προέλθει από οργανισμούς βακτηρίων που βρίσκονται στην επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη.» Ήταν μία είδηση πολύ σημαντική και αποκαλυπτική.

Είναι μια συζήτηση χωρίς τέλος. Είναι αυτή η σκιά ένας ... φίλος από το διάστημα; Ναι ή όχι, δεν έχει και τόσο σημασία! Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που εύχονται να μην είμαστε τελικά μόνοι σε αυτό το απέραντο πράγμα που ονομάζεται διάστημα.

Δημοφιλή