Επεισόδια μεταξύ μελών ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Χρυσής Αυγής σε εκλογικά κέντρα σε Κερατσίνι και Πετρούπολη

Επεισόδια μεταξύ μελών ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Χρυσής Αυγής σε εκλογικά κέντρα σε Κερατσίνι και Πετρούπολη

Επεισόδια και επιθέσεις σε εκλογικά κέντρα και περίπτερα κομμάτων καταγράφηκαν σε εκλογικά κέντρα σε Κερατσίνι (βίντεο) και Πετρούπολη με βασικούς πρωταγωνιστές εκπροσώπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Χρυσής Αυγής.

Όπως καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιπρόσωποι κομμάτων της Αριστεράς προπηλακίζονταν από το πρωί από μέλη της Χρυσής Αυγής. «Στην Πετρούπολη έσπασαν το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ. Στο Κερατσίνι, από την ώρα που άνοιξαν τα εκλογικά κέντρα, οι υπόδικοι φασίστες της Χρυσής Αυγής γυρνούσαν προκαλώντας και απειλώντας». Σύμφωνα δε με ανακοίνωση του κόμματος, επικεφαλής των ταραξιών ήταν υπόδικος για επίθεση σε μέλη της αντιναζιστικής πρωτοβουλίας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πειραιά.

«Τελικά κατέληξαν να επιτεθούν σε αντιπροσώπους και υποψηφίους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ και να προσπαθήσουν να τραυματίσουν τον Χρήστο Καραγιαννάκη, εργάτη από τη Ζώνη Περάματος, υποψήφιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ και Αντιδήμαρχο Κερατσινίου».

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο 5ο και 22ο σχολείο του Κερατσινίου, που είναι- όπως αναφέρει η ανακοίνωση «δίπλα στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσα και κάτω από το βλέμμα της αστυνομίας που δεν παρενέβη καν!».

Ειδικότερα για το περιστατικό της Πετρούπολης, η επίθεση στο περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει καταγραφεί και από αστυνομικούς όπως και η επίθεση που δέχθηκε υποψήφιος στης Χρυσής Αυγής ενώ βρισκόταν στο 5ο ΕΠΑΛ. Ο άνδρας κατονόμασε ως δράστες, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το πρωί σε εκλογικό κέντρο της Καλλίπολης, εκλογικός αντιπρόσωπος της Χρυσής Αυγής γρονθοκοπήθηκε από άγνωστο άνδρα ο οποίος μετέβη στο σημείο με μηχανή και μετά την επίθεση κατάφερε να διαφύγει με το ίδιο μέσο. Ο δε εκλογικός αντιπρόσωπος, έλαβε τις πρώτες βοήθειες στο Ασκληπιείο Βούλας.

Δημοφιλή