Ρετρό: Οι δηλώσεις της Νίκης από το 1981 και μετά. Από τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά

Ρετρό: Οι δηλώσεις της Νίκης από το 1981 και μετά. Από τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά
Youtube

Σήμερα έιναι ίσως οι σημαντικότερες εκλογές μετά τη μεταπολίτευση. Αναμένοντας τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών ανατρέχουμε στους λόγους της Νίκης των πολιτικών αρχηγών από την αλλαγή του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τις συγκρατημένες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά.

1981-Ανδρέας Παπανδρέου «Γιορτάζουμε τη νίκη της αλλαγής»

Στις 2 Ιουνίου του 1981 οι Έλληνες κάνουν την αλλαγή και ψηφίζουν το « λαοπλάνο» Ανδρέα Παπαντρέου σε ποσοστό 48% . Στο 6: 41 εμφανίζεται ο Ανδρέας θριαμβευτικός στις πρώτες του ανακοινώσεις μετά τη νίκη.

1985- Ανδρέας Παπανδρέου «Κατοχυρώνουμε οριστικά και αμετάκλητα την πορεία του λαού»

Δεύτερη τετραετία για τον Αντρέα που κάνει θριαμβευτικές δηλώσεις στις 2.30 το πρωί. Aπό πίσω ακούγονται αχνά οι φωνές του πλήθους.

1990-Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «Ο λαός μας έσπασε τα δεσμά του»

Στις 8 Απριλίου του 1990 μετά από μια χρονιά κυβέρνησης συνασπισμού ψηφίζει τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία με 46%. Μαζί με το νέο πρωθυπουργό Κωσταντίνο Μητσοτάκη που δίνει συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο , κάθεται η γυναίκα του Μαρίκα , ο τότε ευρωβουλευτής Γιώργος Αναστασόπουλος Από πίσω διακρίνονται- μεταξύ άλλων ο Θεόδωρος Κασσίμης και ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς.

1993 Ανδρέας Παπανδρέου «Ο λαός είπε όχι στο κακέκτυπο του νεοφιλελευθερισμού»

Εξαιρετικά καταβεβλημένος ο Ανδρέας Παπανδρέου κάνει ανακοινώσεις από το σπίτι του στην Εκάλη. Το 1996 αναγκάζεται να αποσυρθεί από την πολιτική, λίγο πριν το θάνατο του τον Ιούνιο του 1996 παραχωρώντας ουσιαστικά την εξουσία στον Κώστα Σημίτη πριν γίνει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, και οι εθνικές εκλογές.

1996- Κώστας Σημίτης

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό»

2004-Κώστας Καραμανλής «Μια νέα οικονομική πολιτική που θα εξασφαλίζει ανάπτυξη παντού»

Ήταν το 2004 και ο Κώστας Καραμανλής μπαίνει στο Ζάππειο (μαζί με το Θόδωρο Ρουσσόπουλο) για να κάνει την καθιερωμένη δήλωση. Η Νέα Δημοκρατία είχε πάρει ένα ποσοστό 45,36% .

Γιώργος Παπανδρέου- 2009 «Είμαστε σύντροφοι κι αδέλφια»

«Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» φωνάζαν οι οπαδοί όταν έφτασε στην Ιπποκράτους ο Γιώργος Παπανδρέου που είχε μόλις κερδίσει τις εκλογές με 43%. Οι εικόνες μοιάζουν τόσο μακρινές που σχεδόν δεν μπορεί κανείς να πιστέψει πως πρόκειται για μόλις 6 χρόνια πριν

Αντώνης Σαμαράς-2012 «Δεν θα υπάρξουν νέες περιπέτειες»

Με οριακά ποσοστά 29.66%, μετά από την υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου ο Αντώνης Σαμαράς βγάζει λόγο στον οποίο υπόσχεται ότι θα τιμήσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, και θα καταπολεμήσει την ανεργία. The rest is history.

Δημοφιλή