Τσίπρας σε Ιερώνυμο: «Προσευχηθείτε για μένα»

Τσίπρας σε Ιερώνυμο: «Προσευχηθείτε για μένα»

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν ορκιστεί πρωθυπουργός, με τον οποίο είχε μια σύντομη συζήτηση για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτεία θα είναι πολύ καλύτερες από ποτέ. Φεύγοντας, μάλιστα είπε στον Αρχιεπίσκοπο: Προσευχηθείτε γιαι μένα να τα καταφέρουμε»..

«Ήρθα εδώ για να πάρω την ευχή σας για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνω» ήταν τα πρώτα λόγια που απηύθυνε στον Αρχιεπίσκοπο.

Ο κ. Ιερώνυμος από τη δική του πλευρά τόνισε ότι η Εκκλησία, όπως πάντα, θα βρίσκεται στο πλευρό της Πολιτείας και της εκάστοτε εκλεγμένης κυβέρνησης.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν ιδιαίτερη συνάντηση μισής ώρας και λίγο μετά τις 15:00 ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός αποχώρησε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Πολιτικός όρκος

Σημειώνεται ότι μεταξύ των δύο ανδρών δεν έγινε συζήτηση για τους λόγους που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε θρησκευτικό όρκο αλλά σε πολιτικό, κατά την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργός, καθώς έχουν συζητήσει εκτενώς στο παρελθόν τις πεποιθήσεις του και οι δύο άνδρες, παρά τις διαφορές τους, διατηρούν φιλικές σχέσεις.

Δημοφιλή