Οι 4 «σωματοφύλακες» του Αλέξη Τσίπρα

Οι 4 «σωματοφύλακες» του Αλέξη Τσίπρα
Sooc

Αλέκος Φλαμπουράρης- Υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Ο «παππούς»

Τα παιδιά του Αλέξη Τσίπρα τον φωνάζουν παππού, καθώς το σπίτι του στην Αίγινα φιλοξενεί συχνά την οικογένεια του Αλέξη, εκεί μάλιστα έγινε και η ονοματοδοσία του Ορφέα- Ερνέστου.

Ανήκει στην παρέα των πολιτικών μηχανικών του Σύριζα. Η γνωριμία του με την οικογένεια Τσίπρα μετρά πολλά χρόνια, καθώς ο Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν φίλος του πατέρα του Αλέξη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στις κατασκευές.

Θεωρείται μέντορας του προέδρου του Σύριζα και είναι αυτός που έγραψε το μεγαλύτερο μέρος της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος (όταν έγινε ενιαίο και απορρόφησε τις συνιστώσες).

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης γεννήθηκε στην Αθήνα, τέλειωσε το 9ο Γυμνάσιο στην Πλατεία Κουμουνδούρου και αποτέλεσε ενεργό μέλος του μαθητικού κινήματος, συμμετέχοντας στους αγώνες για την αυτοδιάθεση της Κύπρου. Από την Μεταπολίτευση μέχρι και μετά συμμετείχε στην Πολιτική Γραμματεία του ΚΚΕ Εσωτερικού και στον Συνασπισμό.

Πάνος Σκουρλέτης- Υπουργός Εργασίας

Η σκιά του Αλέξη

Είναι η σκιά του Αλέξη και ειδικά ως εκπρόσωπος τύπου του Σύριζα, ο Πάνος Σκουρλέτης ήταν πανταχού παρών. Σπάνια πιάνεται αδιάβαστος, είναι ετοιμόλογος, αλλά και είρων.

Ο Πάνος Σκουρλέτης είναι 53 ετών, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Μέχρι το 2011 εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα. Στην Αριστερά είναι από μικρός...όταν ήταν μαθητής οργανώθηκε στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος,ενώ συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Μέλος του Συνασπισμού είναι από το 1990. Και από το 2009 εκπρόσωπος τύπου του Σύριζα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.

Αναλαμβάνει ένα από τα δυσκολότερα υπουργεία. Και καλείται να πάρει μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας που ξεπερνά το 25% και να κρατήσει όρθια τα ασφαλιστικά ταμεία.

Νίκος Παππάς-Υπουργός Επικρατείας

Το alter ego του Αλέξη

Με τον Αλέξη είναι φίλοι από 19 χρονών, όταν συμμετείχαν τότε και οι δύο στη νεολαία Συνασπισμού. Ο Νίκος πήγε στη Σκωτία για να σπουδάσει μακροοικονομία και εργάστηκε ως ερευνητής στο στο Ινστιτούτο Fraser of Allander του Πανεπιστημίου Στραθκλάιντ. Τα παράτησε όμως όλα το 2008, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα για να βοηθήσει τον φίλο του που μόλις είχε αναλάβει τα ηνία του Συνασπισμού. Είναι παντρεμένος κι έχει ένα παιδί.

Ήταν μέχρι σήμερα διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

Πατέρας του είναι ο Στέλιος Παππάς, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στον αντιδικτατορικό αγώνα και υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού.

Έχει πρωτοστατήσει στην αντιπαράθεση του Σύριζα με το Mega και το συγκρότημα Μπόμπολα.

«Εάν η διαπλοκή του Εθνους νομίζει ότι θα κάνουμε γαργάρα το θέμα τηλεοπτικών αδειών και της δεοντολογίας κάνει MEGAλο λάθος. Proxy war...».

Γαβριήλ Σακελλαρίδης- Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το outsider

Ελάχιστοι τον ήξεραν πριν από 1,5 χρόνο. Λέγεται πως την ιδέα για την υποψηφιότητα του για τον Δήμο της Αθήνας την είχε ο ίδιος ο Τσίπρας. Αν και outsider πάντως, ο Γαβριήλ Σακελαρίδης κατάφερε να φτάσει στο δεύτερο γύρο.

Κέρδισε τις εντυπώσεις όταν απάντησε ευθέως στις απειλές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης γεννήθηκε το 1980 στη Νέα Σμύρνη αλλά η καταγωγή του, είναι από τη Νίσυρο. Σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά στη Νέα Σχολή της Νέας Υόρκης.

Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος με σύμβαση σε ιδιωτικές εταιρείες και πανεπιστημιακές μελέτες και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

Δημοφιλή