5 εντελώς παράλογοι φόβοι που πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε

5 εντελώς παράλογοι φόβοι που πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε
Shutterstock / Dudarev Mikhail

Όταν ήμασταν μικρά παιδιά, ήμασταν ατρόμητοι! Καθώς μεγαλώνουμε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου μαζί μας μεγαλώνουν και οι φόβοι μας, και μας κρατούν πίσω. Έχουν, όμως, αυτοί οι φόβοι μας βάση ή είναι ψευδείς;

Οι παρακάτω πέντε ανασφάλειες μπορεί να έχουν πολιορκήσει τη σκέψη σας αλλά δεν είναι ποτέ αργά να πάρετε τη ζωή στα χέρια σας και να ξεπεράσετε τους φόβους που σας κρατούν πίσω.

Ο φόβος ότι δεν είσαι αρκετά καλός

Όσον αφορά τις ικανότητές μας, συχνά είμαστε οι πρώτοι που θα σπεύσουμε να δηλώσουμε ότι αποτύχαμε, είτε πρόκειται για κάτι που έπρεπε να κάνουμε στη δουλειά, είτε για την σχέση μας. Είμαστε πρωταθλητές στην αυτοκριτική, κι αυτό συμβαίνει επειδή νιώθουμε συχνά ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί για να είμαστε πρώτοι. Αυτό που πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας είναι ότι κανείς δεν είναι τέλειος και οι ατέλειες είναι που κάνουν τον καθένα από εμάς να ξεχωρίζει.

Ο φόβος ότι κάτι θα συμβεί και θα το χάσεις

Σκεφτείτε πως θα ήταν η ζωή σας αν αντί να κυνηγάτε κάθε στιγμή, να προσπαθείτε να ζείτε στο τώρα. Με την κυριαρχία των μέσων κοινωνικών δικτύωσης, είναι συνηθισμένο να νιώθει κανείς ότι χάνει εκδηλώσεις και συναντήσεις φίλων που βλέπει μέσα από αυτά. Στην πραγματικότητα, όμως, ο συνεχής φόβος ότι κάτι χάνετε μπορεί να σας δημιουργεί άγχος και να αυξήσει το αίσθημα της μοναξιάς.

Ο φόβος της αποτυχίας

Η αποτυχία είναι μέρος της ζωής και όσο το δυνατόν το συντομότερο το αποδεχτεί κανείς τόσο πιο εύκολα θα σταματήσει να φοβάται. Στην πραγματικότητα δεν είναι όλες οι αποτυχίες κακές, μιας και κάθε εμπόδιο αποτελεί ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη. Όπως είχε πει και ο Τόμας Έντισον ο οποίος έκανε πολλές αποτυχημένες προσπάθειες μέχρι να καταφέρει να φτιάξει έναν λαμπτήρα: «Δεν έχω αποτύχει 10.000 φορές, έχω απλά βρει με επιτυχία 10.000 τρόπους που δεν λειτουργούν».

Ο φόβος της μοναξιάς

Για κάποιον που είναι εκ φύσεως εξωστρεφής ο χρόνος με τον εαυτό του είναι πολύ ευεργετικός, αφού η μοναξιά είναι η καλύτερη ευκαιρία για να χαλαρώσει κανείς και να γεμίσει τις μπαταρίες του. Μπορείτε να είστε μόνοι και να είστε χαρούμενοι και μπορείτε να είστε μόνοι και να νιώθετε απίστευτη μοναξιά. Σημασία έχει να κάνετε κάθε φορά αυτό που είναι καλύτερο για εσάς και να σταματήσετε να φοβάστε.

Ο φόβος ότι δεν θα γίνεις αποδεκτός

Πάνω σε αυτόν τον πλανήτη υπάρχουν πάνω από 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι, κάτι που σημαίνει ότι είναι αδύνατο να τα πηγαίνουν όλοι καλά μεταξύ τους. Ταυτόχρονα, σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί εκεί έξω με τους οποίους θα ταιριάξεις. Το σημαντικό είναι να βρείτε ανθρώπους που θα σας «ανεβάζουν» όταν νιώθετε πεσμένοι και να αφήσετε όλους τους υπόλοιπους στην άκρη.

Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο 5 Irrational Fears We Need To Stop Believing που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.