«Ποπ σταρ» των Ελλήνων οικονομολόγων αποκαλεί ο γερμανικός Τύπος τον Γιάνη Βαρουφάκη

«Ποπ σταρ» των Ελλήνων οικονομολόγων αποκαλεί ο γερμανικός Τύπος τον Γιάνη Βαρουφάκη
sooc

Στο πρόσωπο του Γιάννη Βαρουφάκη, του νέου υπουργού Οικονομικών εστιάζουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης σε ό,τι αφορά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης με τη Sueddeutsche Zeitung μάλιστα να τον αποκαλεί «ποπ σταρ των Ελλήνων οικονομολόγων».

Η εφημερίδα, υποστηρίζει- βασιζόμενη σε παλαιότερη δήλωση του νέου υπουργού- πως θέλει να καταστρέψει «όλες τις βάσεις στις οποίες στηρίζεται η ολιγαρχία».

Αναφέρεται δε και στην αυτό-αναγόρευση του κ.Βαρουφάκη σε υπ.Οικονομικών. «Δεν μπορούσε πια να κρατηθεί. Ο 53χρονος Έλληνας ανακοίνωσε τον ορισμό του ως υπουργού Οικονομικών στο προσωπικό του ιστολόγιο.(...) Ο άνθρωπος, ο οποίος θα πρέπει σύντομα να καθίσει απέναντι από τον Γερμανό συνάδελφό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τιμά το ίματζ επαναστάτη από την πρώτη του μέρα στα καθήκοντά του. Ο Βαρουφάκης, ο οποίος δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται ο πόπσταρ των Ελλήνων οικονομολόγων.(...) Σε πολλές συνεντεύξεις του ο παθιασμένος ομιλητής έχει καταδικάσει τα σχέδια λιτότητας για την Ελλάδα. Ανακοίνωσε επίσης ότι ως υπουργός θα καταστρέψει τα θεμέλια στα οποία στηρίζεται η ελληνική ολιγαρχία. Ο Βαρουφάκης έχει όμως ακόμη δηλώσει ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη. Θέλει, λοιπόν, να υποβάλει προτάσεις τις οποίες "δεν θα μπορεί να απορρίψει ούτε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε"» αναφέρει η συντάκτρια.

Στη Frankfurter Allgemeine Zeitung και υπό τον τίτλο «Βαριά λόγια εναντίον της Γερμανίας» τονίζεται πως ο κ.Βαρουφάκης «προκαλεί» και στο άρθρο τονίζεται: «Στο τέλος η Γερμανία θα πρέπει να πληρώσει, απειλεί. Ο αριστερός καθηγητής Οικονομίας αποκαλεί την πολιτική λιτότητας "δημοσιονομικό waterboarding". Και λέει ότι η Γαλλία χορεύει με τη Γερμανία έναν "χορό του θανάτου"». Ο αρθρογράφος μάλιστα εκτιμά πως η δήλωση του κ.Βαρουφάκη «ό,τι και να λέει ή να κάνει η Γερμανία, πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρώσει», ακούγεται σαν απειλή... «Εννοεί προφανώς ότι η Γερμανία και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης και οι θεσμοί είτε θα εξυπηρετήσουν την Ελλάδα με μια άφεση χρέους, είτε απλώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια χρεοκοπία της Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η πρώτη αντίδραση στο Βερολίνο ήρθε από τον επικεφαλής της «AfD» Μπερντ Λούκε, ο οποίος δήλωσε: «Είναι αστείο, αλλά είναι πιθανόν αλήθεια» ενώ τόνισε πως δεν θα πρέπει να δοθεί ένα κούρεμα χρέους στην Ελλάδα και μετά η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ανάλογες απαιτήσεις και άλλων χωρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή