Η φωτογραφία από το θάνατο μιας Αιγύπτιας ακτιβίστριας συγκινεί τους χρήστες του διαδικτύου

Η φωτογραφία από το θάνατο μιας Αιγύπτιας ακτιβίστριας συγκινεί τους χρήστες του διαδικτύου
Reuters

Τέσσερα χρόνια μετά την εξέγερση στην πλατεία Ταχρίρ η οποία οδήγησε στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ ο θάνατος μιας ακτιβίστρια που διαδήλωνε ειρηνικά φανερώνει πως η δημοκρατία δεν έχει ακόμα εδραιωθεί στη χώρα.

Ήταν το περασμένο Σάββατο που μια ομάδα φίλων του "Σοσιαλιστική Λαϊκή Συμμαχία" βγήκαν στους δρόμους για να τιμήσουν την εξέγερση. Μια από τους συμμετέχοντες ήταν και η Sabbagh Shaimaa που ήρθε από την Αλεξάνδρεια για να διαδηλώσει.

Η 34χρονη τραυματίστηκε από σφαίρα και ένας φωτογράφος του Reuters αποθανάτισε τη στιγμή λίγη ώρα πριν χάσει τη ζωή της.

Στο Twitter, μοιράστηκαν αρκετές φωτογραφίες:

Άλλες φωτογραφίες δείχνουν την νεαρή κοπέλα πριν το θάνατό της:

Η Shaimaa αλ-Sabbagh δεν ήταν το μόνο θύμα το Σαββατοκύριακο. Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία . "Τέσσερα χρόνια μετά την επανάσταση, η αστυνομία εξακολουθεί να σκοτώνει τακτικά διαδηλωτές", κατήγγειλε η ΜΚΟ Human Rights Watch.

"Αυτό το άρθρο βασίστηκε στο κείμενο (Quatre ans après la révolution égyptienne, la mort photographiée de la militante Shaïmaa al-Sabbagh émeut les réseaux sociaux)που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post FR".

Δημοφιλή