Ο Καραμανλής κομβικό σημείο για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία. Στο γραφείο του η Ντόρα

Ο Καραμανλής κομβικό σημείο για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία. Στο γραφείο του η Ντόρα
eurokinissi

Λίγο μετά τις 10 το πρωί η Ντόρα Μπακογιάννη μπήκε στο γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε μια συνάντηση που αντιθέτως με ότι συνέβαινε στο παρελθόν δεν επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστική...

Το σημερινό ραντεβού αποκτά ξεχωριστή σημασία έστω και αν οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι δυο τους έχουν τακτική επικοινωνία όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με την Ντόρα Μπακογιάννη να έχει αποφύγει επιμελώς έως τώρα να βάλει θέμα τόσο για την προεκλογική τακτική της ΝΔ, όσο και για τις επιλογές της ηγεσίας της.

Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της ΝΔ βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες παρασκηνιακές ζυμώσεις τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα, όσο και για την επόμενη μέρα στο κόμμα.

Το γραφείο του Κώστα Καραμανλή άλλωστε έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς για αρκετά στελέχη που τον επισκέπτονται και συζητούν μαζί του, με τον ίδιο να μιλά διαρκώς για την ανάγκη η ΝΔ να παραμείνει αρπαγής.

Στελέχη ωστόσο που βρίσκονται κοντά στον πρώην αρχηγό της ΝΔ δεν κρύβουν την ενόχληση τους για την τακτική που ακολούθησε η ηγεσία της Συγγρού προεκλογικά.

Όπως για πχ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος δήλωσε ότι "η Ν.Δ. θα πρέπει να δρομολογήσει τις εσωτερικές της διαδικασίες με τέτοιο τρόπο ώστε τα λάθη να διορθωθούν, να ανασυγκροτηθεί το ταχύτερο δυνατόν και να μπορέσει να παίξει τον ρόλο που της ανήκει... Η παράταξη πρέπει να είναι πάνω από τα πρόσωπα... Είναι πολύ σημαντικό να προσδιορίσουμε ποια είναι η πολιτική μας φυσιογνωμία, δεν μπορούμε να κλεινόμαστε ακροδεξιά»

Στο ίδιο κλίμα και ο Γιώργος Βλάχος που έσπευσε να προσωποποιήσει τις οποίες ευθύνες:

«Οι ευθύνες έχουν όνομα και επίθετο. Η πολιτική χαράχθηκε από μια συγκεκριμένη ομάδα, αυτοί πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Η ηγεσία της Ν.Δ. οφείλει να ξεκαθαρίσει το τι έγινε και τι σκέφτεται να κάνει».

Δημοφιλή