Τι είπε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη

Τι είπε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη
Eurokinissi

«Μόλις σκότωσες την τρόικα» φέρεται να ψιθύρισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στον Γιάνη Βαρουφάκη όταν τελείωσε η συνέντευξη Τύπου και μόλις πριν ο νέος υπουργός Οικονομικών είχε επισημάνει ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ζητήσει παράταση του προγράμματος, ούτε να συνεργαστεί με την τρόικα.

«Η κυβέρνησή μας θα πορευτεί με γνώμονα την καλύτερη δυνατή συνεννόηση με τους θεσμοθετημένους, νόμιμους θεσμούς της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αλλά με μια τριμερή επιτροπή που στόχο έχει την εφαρμογή ενός προγράμματος του οποίου εμείς θεωρούμε ότι τη λογική είναι αντιευρωπαϊκή, με αυτή που σύμφωνα και με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι σαθρά δομημένη επιτροπή, δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Η συνέντευξη ολοκληρώνεται και ο Ντάισελμπλουμ βγάζει τα ακουστικά του και σηκώνεται όρθιος. Ακολουθεί μία χειραψία μεταξύ των δύο και ψιθυρίζει - σύμφωνα με πληροφορίες- στον κ. Βαρουφάκη «μόλις σκότωσες την τρόικα». Σύμφωνα πάντως με την εκδοχή της Κομισιόν, ο κ.Ντάσελμπλουμ είπε στον υπ.Οικονομικών «Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος».

Δημοφιλή