«Τικ, τακ, τικ, τακ» φωνάζουν σε συλλαλητήριο στη Μαδρίτη οι υποστηρικτές των Podemos

«Τικ, τακ, τικ, τακ» φωνάζουν σε συλλαλητήριο στη Μαδρίτη οι υποστηρικτές των Podemos

Το κόμμα των Podemos έχει καλέσει σήμερα, Σάββατο, σε μεγάλη κινητοποίηση στη Μαδρίτη με περίπου 10.000 Ισπανούς να δίνουν το παρόν συγκεντρωμένοι στην Πουέρτα δελ Σολ. «Η πορεία για την αλλαγή» όπως την έχουν ονομάσει διεξάγεται μία εβδομάδα μετά από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές 25ης Ιανουαρίου.

Το κόμμα των Podemos το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις είναι υπερ της διαγραφής του χρέους και δεσμεύεται ότι θα τηρήσει αυτή του την εξαγγελία όταν εκλεγεί κυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές. Υιοθετώντας το μότο του κόμματος «οι πολιτικοί πρέπει να υπηρετούν τους πολίτες και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα» οι πολίτες της Ισπανίας φωνάζουν «τικ, τακ, τικ, τακ» θέλοντας να δηλώσουν ότι η αντίστροφη μέτρηση για την τωρινή ισπανική κυβέρνηση έχει αρχίσει.

Πολλοί διαδηλωτές κρατούν ελληνικές σημαίες και πανό που έγραφαν «τώρα είναι η αλλαγή».

Το κόμμα Podemos («Μπορούμε») ιδρύθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο, αλλά προκάλεσε αίσθηση καθώς κέρδισε 5 έδρες στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην παρούσα χρονική στιγμή προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των περιφερειακών και βουλευτικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν εντός του 2015.

«Οι πολίτες βαρέθηκαν με τους πολιτικούς» δήλωσε η Αντονία Φερνάνδεθ, μία 69χρονη συνταξιούχος από τη Μαδρίτη που συμμετείχε στην κινητοποίηση μαζί με την οικογένειά της.

Ο Φερνάνδεθ, που ζει με το σύζυγό της με 700 ευρώ το μήνα, το άθροισμα των συντάξεων τους, επισήμανε ότι κατά το παρελθόν ψήφιζε το σοσιαλιστικό κόμμα ωστόσο έχει χάσει την πίστη της λόγω των χειρισμών του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας που επέβαλε.

«Εάν θέλουμε να έχουμε μέλλον, χρειαζόμαστε δουλειές» τόνισε η ίδια.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή